• 2019-02-21, 09:27
  • 37

Vad hände med vädret? Vaknade upp till snökaos här? Blev så snopen. Vårkläderna är framme och då får jag väl ta på en vinterjacka över, kommer inte lägga undan vårkläderna, haha.

Såg ni Renees brygga igår? Underbara familjen Wahlgreen. Pernilla, Bianca och Christina och Hans. jag tycker de är fantastiska. Pernilla och jag har en del kontakt privat då vi jobbat ihop, hon är en stor förebild både som förälder och artist. Jag tror fler kan bli hjälpta som kämpar som ensamstående med barn och jobb när man pratar om hur livet kan se ut och hur man mår.

Bianca berättar öppet om sina ätstörningar, att hon inte mådde bra som liten. Att det kommer från att hon mådde dåligt efter hennes föräldrars skilsmässa. Jag tror mycket sånt som kommer senare i livet kan bero på traumatiska upplevelser, eller en uppsliten skilsmässa.

Det brukar ligga djupt och kanske man inte förstår varför man får problem med tex syn på mat eller annat jobbigt senare i livet. Jag vet tonåringar som haft tuffa skilsmässor men mår sämre efter flera år.

Bianca är fantastisk förebild som berättar och hur hon hanterar det idag. Det hjälper många, vad hon gjort för att må mycket bättre.

Jag förespråkar terapi till 100%. Det har jag skrivit i min bok 30 om dagen. För kroppen signalerar på olika sätt varför du inte mår bra, jag tror att om du med om sorg eller svåra upplevelser så kan det komma längre fram. Kroppen säger ifrån, du måste göra något.

Terapi är A och O vid psykisk ohälsa. Jag blir uppgiven framförallt när tonåringar får mediciner men ingen terapi. Önskar fler läkare inte bara skrev ut sömntabletter och ångestdämpande utan kravet för medicinering är också att de måste prata med någon, KBT, psykolog, BUP. Bara de träffar någon som de kan prata med och inte bara döva med medicin. För man kommer inte åt grundorsaken även om det kan dämpa.

Det tog många år för mig att förstå varför jag mådde så dåligt många år senare efter vår första son Louis dog. Jag kunde inte förstå varför jag fick ångest, panikångest efter flera år. Tack och lov hamnade jag hos en duktig psykolog, jag gick tre gånger i veckan, plus en fantastisk läkare som skrev receptet 30 om dagen. Motion.

Som också har blivit min allra första bok. 

Underbara Reene Nyberg får alla gäster öppna sig och vilket fint program det var igår.

Dags att sätta fart här! Snart ska jag in på ett telefonmöte vid 10, Janne är på en kurs i Alingsås, jag hoppas kunna vara med nästa gång.

Kram på er!

 

  • 2018-02-15, 22:37
  • 21

Jag älskar Wahlgrens värld! Äntligen är det nya avsnitt och torsdagarna sitter jag bänkad i soffan, skrattar ihjäl mig för det är så stor igenkänning, haha! Janne sa efter det här avsnittet att det där är ju jag när vi sitter i bilen uppför de hemska serpentinvägarna i Italien. Vilken mardröm!

Såg ni kvällens avsnitt? Gillar ni det? Vilken succe!

Jag är övertygad vi mår bra av sånna här program, vi känner igen oss och det är mycket skratt och värme.

Skratta är livet!

  • 2016-10-06, 22:31
  • 15

Har precis sett Wahlgrens värld på femman, så mycket igenkänning! Vilken familj har inte lite (mycket) kaos hemma, haha! Men jag tror många tror just en kändisfamilj är alldeles perfekt. Man ser alla bilder på sociala medier, mina tjejer tycker Bianca tex är så fin och så duktig. Vilket hon också är, men jag tror detta kan hjälpa många tonårsfamiljer. Alla har lite gap och skrik.

IMG_6144.JPGKaos. Precis som i vilken  familj som helst. Vi har också rörigt, jag kan också gapa och skrika. Surar på varann. Man känner sig otillräcklig mamma om man lever helt ensam som Pernilla varit. Frånvarande pappa och ta alla beslut själv. Ansvar för ekonomi, skola, läxor, uppfostran allt man egentligen ska vara två om…

IMG_6145.JPG

Inte konstigt det blir kaos, haha men så mycket kärlek. Ännu mer sammanhållning om man lever ensamstående tätt med sina barn.

Jag känner igen mig. Har haft mina stort sett ensam från början även om deras pappa funnits för dom.

Ska barnen behöva flänga och bo i en väska och flytta fram och tillbaka för att vi valde gå isär? Borde egentligen vara föräldrarna som flyttar fram och tillbaka istället för barnen.

Jag tycker programmet var jättebra. Jag blev glad! Vilken kändisfamilj släpper in oss på det sättet? Vilken familj skulle bjuda så på sig själva?

Såg ni?

Jag kommer sitta klistrad nästa vecka också.