• 2010-08-22, 10:23
  • 0

Underbara söndag, jag älskar att vara hemma, vakna pigg och ta till vara på en hel ledig dag. Vi har ätit ägg och baconfrukost och jag har varit ute på en morgonpromenad. Ni som frågar hur ofta och hur långt jag går, det beror helt på hur mycket tid det finns. Jag går hellre en halvtimma innan jobbet än ingenting alls. Tänk på det, bättre med en kort runda om ni inte hinner och en kort på kvällen… Man får prioritera. Det finns ALLLTID tid till 45 minuter för dig själv. Du behöver bara bestämma dig och ta bort alla undanflykter. Hinner man sitta framför datorn en timme (vilket går väldans fort) så hinner man en promenad. Gör det roligare genom att ta med en kompis, hon/han blir säkert glad att få sällskap! Musik i öronen tycker jag om ibland, man får upp tempot till bra musik men ibland vill jag gå på berget och känna lugnet… njuta av skog och fågelkvitter.

All slags motion sägs vara den allra bästa medicinen för stress, depression, utbrändhet…. Alltså- en investering även för själen, hälsan att röra på sig. Inte bara vikt. Tror bara man behöver hjälp med att ta sig ur. Att bryta mönstret och börja med små korta promenader, att ta sig ut överhuvudtaget kan vara en god början. Se ljuset, få frisk luft. Att “våga möta människor och ta sig ur undvikabeteenden och passivitet” som ofta är kännetecken för en depression. Sätt upp mål. Idag ska jag ta mig runt huset. I dag ska jag gå till affären och hem igen. Det kanske låter konstigt för er som inte varit där, men har man hamnat i en depression ser man inte framåt, man ser inte ljuset överhuvudtaget.

Kämpa på!

På helgerna går jag längre, men nu behöver jag öka på träningen. Jag vill stärka mina muskler och få en bättre hållning. Vill även hålla många år i mitt yrke, då behövs styrketräning då axlar och rygg tar mycket stryk….

Om två veckor kör zumban  igång. LÄNGTAR….!!!!!!

Hur går det för er? Har ni kommit igång med någon träning?

Nu skiner solen, jag ska öppna fönstren och börja röja lite.  Vill ut igen men måste ta tag i hemmet känner jag. :-) Tjejerna åkte spontant iväg med sin pappa till sommarland, vad mysigt för dom! Det är egentligen hans helg men jobbade fre-lörd, då byter vi och trixar lite så det blir det bästa för tjejerna.

Film, ska jag också se idag. :-)

2010-08-22 Mitt liv , , , , ,