• 2020-09-14, 21:30
 • 15

Så kom svaret från mammografin! Inga tecken till cancer, tydligt understruket också. Vilken lättnad!

Alla som tar prover eller gör undersökningar känner nog av det där lilla jobbiga obehaget precis när man ska få svaret. Det är då jag tänker på alla som har svåra sjukdomar, cancersjuka som väntar på provsvar eller besked. Ja eller nej. Det hemska samtalet från läkaren många väntar på. Jag minns hur stackars Annica hade det. Den hemska ångesten om elaka hemska cancern hade spridit sig.

Men hon lärde mig att man inte kan ta ut något i förväg, hur tufft det än är.

Idag är jag tacksam att få detta besked. Så skönt! Gå på era kallelser, det är ju så oerhört dumt att strunta i. Sedan cellproven. Provet görs för att tidigt upptäcka livmoderhalscancer. Det får ni bara inte missa. Jag har haft svåra cellförändringar som upptäcktes när jag var gravid första graviditeten. Ska berätta om det för er men det tar vi inte i detta inlägg. Det var inte kul och slutade inte bra. (Ingen cancer dock)

Cellprov är otroligt viktigt! Tänk vad hemskt om man medvetet struntat i att gå och sedan har man början till livmoderhalscancer. :(

Strunta inte era kallelser som vi får av sjukvården här i Sverige. Mammografi är lätt som en plätt och inte det minsta jobbigt, bara gör det.
Hoppa upp i en gynstol och ta cellprov är kanske inte det roligaste förstås, men andas igenom undersökningen och vips så är det klart. Cellprov kan rädda liv.

Andningen har hjälpt mig i så många situationer. Det hjälper vid smärta. Vid stress. Djupa långa andetag, det är fantastiskt att ta hjälp av det. När Marilyn föddes ville jag inte ha någon medicinsk bedövning. Och det gick så bra! Andningen tog mig genom hela förlossningen. Även när jag trodde jag skulle dö av smärta.

Nu har jag tagit mig in på gymet och bara älskar det. Skogen på dagen och gymet på kvällen. Energi!

 

 

 

2020-09-14 Hälsa, Johanna Toftby

 • 2020-07-22, 09:47
 • 51

När jag var ute på min morgonrunda i dag så kände jag något nytt i kroppen. Jag hade energi igen! Jag kände mig piggare och kunde pressa på utan att känna mig svimfärdig, som det varit på senare tid. Jag har haft den otroligt jobbiga covid-19 och dessutom rejäl järnbrist, så det har varit svårt att veta vad som är vad. Oavsett vilket så märker jag skillnad helt plötligt. 

Stort tack för allt ni delar med er när det gäller järnbrist och blodbrist. Vi kan hjälpa många som har samma problem genom att berätta och prata. Jag har skrivit HÄR och HÄR om hur jag kämpat för att få upp mina järnvärden, i slutet av mars hade jag ett ferritinvärde på 10 och jag hade länge känt av jobbiga symtom men inte kopplat att det var så illa som järnbrist.

I dag hade jag telemöte med en läkare på min vårdcentral och pratade om hur jag ska fortsätta med mina järntabletter och så vidare, eftersom jag bara gått upp till 21 när vi tog det nya provet för ett par veckor sedan. Han tyckte att järnet hade ökat väl långsamt så nu ska jag äta dubbel dos av Dureferon, alltså två gånger 100 mg per dag! Är det någon av er som äter så hög dos?  Låter jättemycket!

(Läkaren sa även att jag kan ta upp till 400mg om jag skulle behöva) 

Jag har ätit Sideral forte 60 mg per dag och magen har klarat det bra, men nu blir det en utmaning med en så hög dos. Inte konstigt att mina värden inte har ökat mer om jag ätit en för låg dos järn.

Vi pratade om järnsprutor också, men det är inte aktuellt. Man ger det till de som är sjuka och som inte tål järntabletter. Det är som jag trodde, järnsprutor ger en hel del tuffa biverkningar och dem slipper jag helst.

Ni tipsar om hormonspiral om man blöder mycket, som jag gör. Men det är inte aktuellt alls för min del, eftersom jag har ett stort myom som sitter dumt. Nu diskuterar vi om jag ska ta bort livmodern, men vi får se. Jag är inte framme mentalt än för en så stor operation, men samtidigt vill jag inte lida av järnbrist hela tiden.

Nu ska jag göra ett försök att äta mer järn, kroppen har klarat av corona så då ska den nog klara detta också. Det finns de som har det mycket värre och mår mycket sämre. Ibland skäms jag för att jag klagar och tycker att detta är tufft, men samtidigt känns det jobbigt när kroppen inte gör som jag vill.

Tack än en gång för alla era tips och råd! 

 • 2020-07-16, 16:30
 • 68

 

17.30 ringer det på telefonen från ett dolt nummer. Jag blir skakig i kroppen, men samtidigt lättad. Hoppas det är läkaren! Jag ska äntligen få besked på mina provsvar. I tre månader har jag ätit dubbel dos av starka järntabletter för att få upp mitt ferritinvärde, det som kallas för järnförrådet som man har i kroppen. Mitt järnvärde var nere på 10 i slutet av mars, längst nere i botten. Det kan ni läsa mer om HÄR.

Och mina värden har gått upp! Men inte mycket, tyvärr. Nu har jag 21 i stället för 10 Jag blir både lättad och en aning besviken och ledsen. Det tar extremt lång tid för kroppen att få upp sina järnvärden när de är så dåliga. Jag har kämpat med starka järntabletter och varit så noga så noga med allt. Ändå har det tagit över tre månader att få upp det till 21. Jag har en del symtom kvar som öronsus och trötthet, samtidigt har jag ju haft konstaterad covid-19 under fyra veckor så vad som är vad… det vet jag inte.

Men jag tycker ändå att min kropp borde belöna mig lite mer för att jag verkligen försökt att vara så snäll och duktig mot den som jag bara kunnat. Läkaren är inte riktigt nöjd med 21, hon vill att det ska upp till 40. Det är då man mår som allra bäst, tydligen. Man kan ha upp till 155, så då kan ni tänka er hur man mår när järnvärdet ligger under 10… Usch. Jag vill inte må så dåligt igen. 

Jag har extremt rikliga menstruationer, det enda alternativet är att ta bort livmodern eftersom jag har ett stort men ofarligt myom. Kanske det ändå är bäst att göra längre fram än att hålla på med detta och inte må bra. Men jag är livrädd för att bli opererad så det måste jag överväga rejält, jag kastar mig inte över narkos i onödan.

Vi har diskuterat järnsprutor eller dropp och nästa vecka ska jag prata mer med vårdcentralen. Problemet är att man kan må dåligt när man får järndropp, alla klarar inte av den stora mängden järn på en gång i kroppen utan det måste övervakas. Så snälla, innan ni rekommenderar det och säger att det är den bästa lösningen, tänk på att det också kan ge riktigt otäcka biverkningar. Det kanske inte finns något alternativ och då måste jag, men nästa vecka vet jag hur vi ska gå vidare. 

Hela våren har jag gått och mått dåligt utan att ha förstått att det berott på mina dåliga järnvärden. Det var varit riktigt otäckt, men samtidigt väldigt lärorikt. Jag hade ingen aning om hur illa man kan må av detta utan har bara trott att det handlade om ett virus eller vintertrötthet.

Känner du av yrsel, hjärtklappning, sömnsvårigheter, tinnitus, pirr i benen, får dåligt hår och så vidare, ring er vårdcentral och be att få ta ett ett ferritinvärde. Blodvärde hjälper inte. Du kan ha ett HB på 140 och ändå ha ett uselt ferritinvärde, så det är lurigt. Kroppen tar nämligen av dina reserver innan ditt HB rasar i botten. Då kan det gå fort och man kan behöva få blodtransfusion.

Jag är ändå glad  att jag mår bättre, det går åt rätt håll, corona ställde till det rejält för den tröttheten ihop med järnbrist och corona är inget jag vill ha igen. Nu kan det bara bli ännu bättre. 

Gå inte runt och må dåligt i onödan som jag gjorde! Kolla upp era värden om ni har liknande symtom. 

 

2020-07-16 Hälsa

 • 2020-07-04, 11:46
 • 43

Innehåller annonslänkar 

God morgon alla fina läsare!

Regnig lördag i Göteborg men lite regn skadar inte, ser att värmen kommer snart igen. Pratade precis med en läkare på KRY , vilken grym tjänst det är! Jag hade tyvärr slut på mina cyklokrapon och missat helt att höra av mig om nytt recept, klantigt när jag måste ha dessa tabletter hemma.

Men det är ju superlätt med KRY som dessutom är gratis. Fick recept utskrivet direkt! Jag äter dessa tabletter vid behov för att stoppa blödning vid rikliga menstruationer, därför jag haft slut på mitt järnförråd tyvärr. Men nästa vecka ska jag ta nya prover. Fått vänta flera veckor för att jag måste vara utan järn så provet inte blir missvisande.

Ni är många som hört av er som också tagit prover på ferritin värdet nu jag skrev om HÄR. Jag hade 9 (botten) och hemska symtom, ofattbart att de inte tar dessa värden när man ber om hjälp och berättar alla symtom man har. En blogg är inte så dumt ändå när man kan dela med sig av saker som kan hjälpa andra och vi kan tipsa varann. Blir så glad över att ni är många som hör av er och fått hjälp.

Nu ska jag tipsa er något annat! Blev så sugen på att ha helt svart, gillar det på sommaren så länge det är svalt. Den här klänningen är underbar!

Svarta klänningen HÄR. 

Mycket maxi, vida klänningar nu med puffärm och mycket tyg. Denna gillar jag för den är tightare upptill (inte trång) och vidare nertill så det är inget tält som många klänningar är nu. Den är så fin och skön!

Blåser det ute har jag svarta shorts under, blir inte tjockt. Mina vita favoritshorts finns i svart HÄR! Eller “cykeltights” som inte är så långa ben är ju perfekt också.

Den kommer ni gilla! Finns även i andra mönster.

 

 • 2020-07-02, 11:50
 • 54

Ni var många som reagerade när jag skrev om kaoset på badstranden jag skrev om här.Tyvärr är det lika illa på uteserveringar, stränder och många andra ställen nu. Hur tänker ni som trängs och skiter i pandemin? Vill ni få corona? Nej det vill ni inte!

Jag fick covid-19, konstaterat med PCR-prov, pågående infektion. 

Vi fick det alltihop i familjen och smittan spreds sig som pesten. Enskilda badrum och att inte äta tillsammans hjälpte inte. Att plötsligt känna hur den höga febern slår till och nästa dag vakna av att du hostar som en kolpatient och inte får luft med halsen full av slem… det är inte så trevligt, kan jag lova. Men ändå ska ni trängas på badstranden och glömmer bort coronaviruset. “Det drabbar inte mig”-syndromet verkar ha flugit i var och varannan svensk den här sommaren. 

För oss gick det bra till slut. Att leva med lukt och smakbortfall under många veckor och smärtsamma leder överlever man. Jag känner fortfarande inte mycket aptit, men jag lyssnade på lungorna förra veckan och de lät fint, vi har testat oss för antikroppar och vi är immuna. Hurra! Johanna – corona 1-0!

Vi blev inte alls så sjuka som många andra, men jag vill ändå säga en sak till er: Ni vill inte ha detta virus i er kropp! Även om en del bara får en lätt förkylning medan andra måste ligga på IVA – eller inte överlever – så har du inte en aning. Covid-19 slår till mot vem som helst. Jag kände av en ångest jag aldrig känt innan,  förutom slemmet som satt fast, luftrören som brände och hur jag än försökte hosta upp slemmet så gick det inte. Mina luftrör var kaos. 

Och jag är inte i någon riskgrupp.

Jag skriver inte detta för att skrämma er, jag vill att ni som glömt av viruset och lever på som vanligt ska tänka er för. Det kanske inte är du som blir värst drabbad, det kanske är din mamma, dina barn, eller din bästa vän. För inte tala om alla som tror att de haft det. Men testa er då!?

Livet är här och nu, vi ska inte gå runt och vara rädda. Det räcker med att ta hänsyn och respektera Folkhälsomyndighetens råd, så vi får stopp på det här skitviruset snart. Men om ni lever som om det inte finns, då blir vi aldrig av med det.

 

2020-07-02 Hälsa, Johanna Toftby

 • 2020-06-29, 21:20
 • 13

Ni som följer mig vet att jag har haft slut på mina järndepåer och varit tvungen att äta starka järntabletter för att få upp mina värden som varit i botten. Sidoeffekterna av järnbrist och blodbrist är inte roliga, som om det inte räckte med trötthet, matthet och pirr i benen så blir håret helt bedrövligt. 

Därför har jag börjat med Holo Daily Collagen och det känns så spännande! Kollagen hjälper till att boosta hår, hud och naglar, men denna flytande kollagen innehåller även bland annat antioxidanter och c-vitamin. 

Vill du vara med och testa med mig? Holo Daily Collagen säljs i paket som innehåller en månads förbrukning av kollagen, eller 30 sticks. Det är enkelt att öppna förpackningen och det smakar gott och exotiskt. Jag lovar, den är riktigt fräsh! 

Med koden TESTA HOLO (det måste vara mellanslag mellan orden och stora bokstäver) så får du 30% rabatt! Ordinarie pris är 599 kronor. Läs mer och beställ HÄR! 

Jag googlade mycket när jag fick veta att jag hade slut på mina järndepåer och just torrt och livlöst hår är ett symtom på blodbrist. Varför har jag inte fattat detta? Jag har alltid haft tjockt och fint hår och len hy, men senaste året har både håret och hyn spårat ur helt.

Håret är livlöst och jag har tappat extremt mycket hår de sista månaderna efter min blodbrist. Hyn har varit blek och glåmig, jag har nog aldrig känt mig så ynklig. Att få konstaterad covid-19 ovanpå alltihop var sista droppen.

Jag drömmer om att få tillbaka mitt tjocka hår och min lena hy och därför har jag tagit Holo Daily Collagen i två veckor nu. Redan efter fyra veckor märker man resultat, så nu börjar det bli spännande! Kollagenet gör håret tjockare och starkare, ger bättre hy och har dessutom visat sig ha stor effekt på celluliter. 

Häng med så testar vi tillsammans! 

 

 

2020-06-29 Hälsa, Johanna Toftby

 • 2020-06-23, 18:00
 • 38

JA! Jag är så lättad! Idag kom provsvaret som visade att jag utvecklat antikroppar mot covid-19. Så galet skönt! Visst, det står också i provsvaret att det inte är någon garanti för att jag är immun mot eländet, men det ger åtminstone en viss immunitet. Detta vill jag aldrig behöva vara med om igen! 

Jag tog provet på privatsjukvården i Göteborg, som har marknadens säkraste test. Det görs med ett sk venprov från armvecket i stället för snabbproverna med ett stick i fingret, som inte är lika pålitliga. Svaret kommer efter ca två dygn i en app – som jag knappt vågade titta på. Alla får inte antikroppar hur sjuka de än har varit nämligen. 

Ni kan läsa mer här: https://www.aleris.se/

När jag väl vågade öppna ögonen och läsa svaret, fy sjutton vad skönt! Jag vill absolut inte ha detta jobbiga virus igen och hoppas att vi snart slipper oroa oss för det hela tiden.

Ja, jag vet man ska följa Folhälsomyndighetens rekommendationer ändå, men de anser att man faktiskt får immunitet efter genomgången covid-19, men de vet ändå inte hur länge mm.

Men en sak är säker- känslan är underbar! 

Jag har skrivit om mina veckor med corona HÄR och HÄR om hur jag mådde när jag hade corona och det var inga roliga veckor. Luftrören och svårigheten att andas var värst fysiskt, men vet man om att man har viruset i sin kropp är det också riktigt jobbigt mentalt. Jag tänker på alla som är svårt sjuka och har blivit inlagda, det är så hemskt! Men det är också viktigt att tänka på att många klarar sig bra och inte behöver läkarhjälp. Därför berättar jag hur jag hade det när vi var sjuka. 

Nu borde alla testa sig, även medan man är sjuk och även test om man har antikroppar, för det bidrar med data och kunskap till forskare och folkhälsomyndigheterna. 

Först gjorde jag PCR-testet som man tar i näsan medan man är sjuk och det visade också att jag hade covid-19. Men inte längre! Nu visade det antikroppar istället. 

Tack för det min kära kropp! 

 

 • 2020-06-22, 19:33
 • 0

Det är många som har frågat om jag kan köra en ny rabattkod på träningsskorna från Icebugs vi gjorde i våras och nu är det klart!

Dessa grymma terrängskor från Icebugs är riktigt sköna och lätta, jag har ett par som jag har i skogen och terräng och ett par när jag joggar. (Har precis kommit igång smått igen efter covid-19)

Med min kod TOFTBY20 får du 20% rabatt så passa på nu så blir era härliga rundor utomhus mycket roligare och framförallt mår fötter och knän bättre med bra skor.

Från rundan idag, Lucy och jag gick raskt en timma. Svalt väder tycker Lucy nu så det är skönt.

Denna sko heter Rower women och finns HÄR .Den skon är perfekt för långa skogspromenader eller en härlig PW. Jag gick upp en storlek i dessa. Har alltid 38 i skor men tog 39 i dessa och de är perfekta.
Men Icebug har fri retur om du behöver byta storlek så är det busenkelt. Jag har även i svart, köpte ett par till Skövde och de svarta till Göteborg.

Skon är lätt och har bra grepp! Med tanke på pandemin så är vi mer utomhus, dels för att må bra och hålla oss i form, men också för att fler tränar ute nu istället för att gå in på gym. Investera i ett par bra skor så blir det roligare och skönare för kroppen.

Har lättare joggingskor också HÄR som heter Horizon women, grymma om du ska börja jogga/springa eller raska PW. Inte lika “grov” som Rower women.

Det ska synas att de är använda och jag har haft dessa på mina rundor hela våren. Letar ni även sköna sommarskor, kolla in dessa för promenad och vardag HÄR. 

Janne har också ett par han älskar, klicka HÄR. Dessa är som de jag visar överst.

Glöm inte skriva TOFTBY20 så ni får 20% rabatt!

 

 

2020-06-22 Hälsa, Johanna Toftby

 • 2020-06-17, 17:16
 • 42

Först och främst. TACK alla för era fina kommentarer från förra inlägget om corona.

När jag vaknade till den femte dagen efter en nästan helst sömnlös natt märkte jag att något nytt var fel. Jag kände inga lukter. Ingen smak heller. Jag testade till och med dijonsenapen som jag hade i kylen – ingenting! Parfymerna luktade inte heller något. Allt var helt väck.

Janne hade exakt samma symtom. Allt vi åt och drack smakade bara vatten. Det var helt sjukt. Vi hade varken ont i halsen eller snuva, men luftrören var hemska, torrhostan och febern vägrade att ge sig. Och nu lukt- och smakbortfall. Då blev vi helt säkra på vad det var för elände vi drabbats av. 

Jag blev ledsen och förtvivlad, samtidigt blev jag stark av att känna att nu ska jag bara fixa den här skiten. Jag gjorde allt jag kunde. Även om jag grät som ett barn varje dag när jag mådde som sämst fysiskt så fick jag ändå krafter att bli förbannad på det här skitviruset. Och vi klarade det också. Känslan är oslagbar! 

Varken jag eller Janne har kunnat äta dessa veckor. Det har bara inte gått. Jag vet också hur viktigt det är att få i sig massor med vätska och näring för att kroppen ska orka bli frisk igen, så vi hällde i oss juicer, näringsdrycker och jordgubbar, som var det enda jag kunde äta. Vissa dagar kunde jag inte äta något alls, först vid tiotiden på kvällen fick jag ned en liten smörgås. Allt var liksom avstängt. Men vi var duktiga på att få i oss vätska och näring trots allt. Vågen blev nöjd däremot! Man tappar några kilon under en sån här pärs. 

Mina leder började göra ont efter en vecka. Jag vaknade av att det smärtade inuti armarna, Janne hade riktigt ont, jag kunde knappt röra fingrarna och barnen fick hjälpa mig blogga vissa dagar. Det gick inte skriva.

Janne hade även hemsk klåda, han kliade nästan sönder sig på ryggen och magen. Jag hade mest pirr. Benen pirrade så jag blev tokig.

Så det är riktigt konstiga och märkliga symtom när man får corona.

Jag förstår er som tycker att det är konstigt att bloggen levt på som vanligt, men när jag ser på Facebook och andra kanaler så berättar många först efteråt att de haft corona. Det är för jobbigt att läsa en del kommentarer. Vissa som tycker sig vara experter tänker nämligen inte längre än näsan räcker. 

Jag har en kompis på Facebook som skrev att han varit sjuk i corona i tio dagar och att det varit ett rent helvete, ja men då skriver en smart person att vänta du, dag tio till tolv kan det vända och bli ännu värre. Det ville jag inte, orkade jag inte, utsätta mig själv för. Men jag var tvungen att uppdatera bloggen, det är mitt jobb, mitt levebröd. 

Tänk tre gånger innan ni skriver till någon. Man kan faktiskt bara skriva krya på dig. Det räcker alldeles utmärkt. 

Och nej, vi var helt isolerade när vi var sjuka, ni behöver inte oroa er för det. Bloggen är inte hela mitt liv även om många tror man lägger ut allt.

 

 

 

2020-06-17 Hälsa

 • 2020-06-16, 20:58
 • 79

Nu ska jag berätta: Jag har haft covid-19, sjukdomen man får av coronaviruset! Jag testade positivt med PCR- prov i näsan hos sjukvården så vi fick veta det ganska tidigt i förloppet. Att få veta att man har covid-19 sätter sig även på psyket, jag förde dagbok under tiden och kommer köra delar av den såhär i efterhand, bit för bit.

Att jag inte nämnt något här inne beror på att jag mått riktigt dåligt och inte orkat med alla som ska ha synpunkter, fråga ut mig och säga till mig vad jag ska göra. Det hade aldrig gått. Ett antal bilder som jag använde under tiden var alltså gamla. Vi var sjuka i flera veckor och nu ska jag berätta.

Vi smittade varandra i familjen, Janne fick det först med feber och allt gick väldigt snabbt. Tre dygn efter att Janne blivit sjuk så kände jag mig helt plötsligt varm och rödmosig på kvällen. Nästa morgon började jag få det jobbigt med mina luftrör blev andfådd och fick jobbigt att andas. Fy fan säger jag rent ut sagt! :( 

Självklart tänkte jag på corona. Hur ska jag klara detta? Tankarna for runt. Jag försökte vara lugn, Janne var ju också sjuk så vi hade varandra. Hostan och luftören blev sämre för varje dag som gick, men jag hade som tur var inte hög feber, bara runt 38. Jag har runt 36,0 i vanliga fall så 38 hos mig är inte kul, men det var åtminstone inte 40 som andra berättat om.

Det kändes som ett lotteri, hur hårt ska just jag drabbas? När slår det till? Kommer jag få svårare att andas?  Ovissheten var jobbig, men inte alls lika tuff som att redan nästa dag inse precis hur illa det skulle bli.

Fjärde dagen minns jag knappt. Jag sov nästan inget alls det dygnet, jag bara mådde så fruktansvärt dåligt. Jag har skrivit dagbok i min telefon och även skickat ett sms till en läkare som jag känner privat, men kommer knappt ihåg det, så väck var jag.

Jag hade svårt att andas, att ta ett djupt andetag var nästan omöjligt. Mina luftrör brände och pep. Massor med slem satt fast i mitt svalg och jag fick en hemsk torrhosta. Men det gick inte att hosta upp något, det satt helt fast. När jag måste hosta fick jag ångest, varenda hostattack var som en nära döden-upplevelse. Det gjorde så ont, så ont, jag fick knappt luft. Jag minns att jag skrev sms till läkaren om att jag vill testa syremätningen.

Jag satt upp hela natten, andades i ånga, drog i mig både pulmicort och bricanyl, drack mängder med vatten och honung… jag gjorde allt jag kunde komma på.  Jag vankade runt hemma, låg inte ner om jag inte måste och andades med sugrör i en flaska med vatten – jag vet det är bra att träna lungorna om man har fått covid-19 så inte de kollapsar.

Det dygnet var ett helvete. Och nästa morgon hade jag tappat både lukt och smak. 

Min pappa ringde flera gånger varje dag för att kolla hur allt gick och hjälpa oss med massa tips. Han jobbar på OP och ser och hör mycket om just Covid-19. Att röra sig lite var A och O, åtminstone sitta upp pga lungorna och luftrören. 

Janne hade det inte lika tufft med luftrören som jag men mycket hosta, feber och en hemsk trötthet jag aldrig sett innan.

Nu är vi friska och jag är tacksam över att det ändå gick lindrigt för oss jämfört med de som ligger på IVA. Det är ett fruktansvärt lurigt och hemskt virus. Men de flesta som är friska i övrigt klarar detta bra. Nu när vi haft covid-19 känns det som en stor seger. Vilken känsla! Att faktiskt kunnat bocka av detta, jag slappnar av lite mer även om vi fortfarande följer alla råd från Folhälsomyndigheten. 

Men var försiktiga där ute, speciellt med nya människor ni inte träffat. Jag berättar snart mer ur min dagbok från coronaveckorna, ni ska få veta allt. 

 

 

2020-06-16 Hälsa, Johanna Toftby