• 2015-05-28, 09:21
 • 6

Det närmar sig studenten för många. I 12 år har eleverna slitit och äntligen är dagen D här. Stort och känslosamt. Men också fruktansvärt dyrt. Jag tror många kan ha svårt att få loss så mycket pengar som en student  kan kosta idag. Tänker på ensamstående. Jag vet exakt hur det kan vara och är idag glad att kämpat mig genom tuffa småbarnsår med separation, studier och svårt att få det att gå ihop. För det är inte kul. Men man ska ändå lyssna på sitt hjärta.

Vi har det bra i Sverige men som ensamstående är det svintufft. Vet många som kämpar, vänder på varenda krona för att det ska gå runt. Kan aldrig åka på semester, kan aldrig köpa fina kläder, kan aldrig göra det där lilla extra. Allt går till barnen framförallt mat på bordet med sömnlösa nätter.

Hur gör man då om man har det svårt ekonomiskt om man har student? Jag har skrivit en krönika om det ämnet, för det finns många tips och knep. Det behöver inte kosta massor. Det behöver inte vara det dyraste, man kan göra mycket själv. Ta hjälp! Kanske kan någon baka, kanske kan någon hjälpa till med håret mm.

HÄR hittar ni krönikan och fler tips.

Föräldrar- Släpp ångesten och ha inte dåligt samvete.  För jag lovar er, er dotter eller son kommer vara stolta studenter ändå.

 

2015-05-28 Krönikor

 • 2015-04-23, 19:33
 • 4

Hej vänner!

Hoppas ni har en fin torsdag. I fm var jag ute på en runda, en timma löpning med lite intervaller och blev 8,5 km. Jag körde lite backträning och olika tempo. Lurar kroppen lite och variation är alltid nyttigt. Intervaller är super när du vill bättra din kondition.

När jag tränar mycket anpassar jag min kost efter det. Jag lyssnar på vad jag behöver och hur jag mår. När jag kör lättare träning behöver jag förstås mindre kolhydrater. Men när jag ökar tempot, kanske kör längre distanser, intervaller, mer högintensivt då behöver jag mer energi.

Jag har lärt mig efter att prövat mig fram och det är mitt råd till er. Lyssna på er kropp.

Bilden ovan är efter rundan idag. Rågflingor (gröt) med äpple, kanel och en sked kokosfett. Fett bränner fett och kokosfett är bra för hela kroppen.

IMG_9508.JPG

Skönt!

Nu har jag kommit hem från salongen och ska hämta Marilyn från fotbollen strax, sedan middag, städ, mat ja…. ni vet. Kvällen går fort.

Veckans krönika handlar om stress. Känner ni igen er? Positiv stress är bra, negativ klarar vi av under en period men sedan måste vi lyssna på kroppen. Jag glömmer aldrig när jag bara körde järnet under småbarnsåren. Fick huvudvärk, sov dåligt, åt inte bra och sedan sa kroppen stopp. Läs gärna krönikan i GT/Expressen HÄR. 

Vi hörs snart!

 

2015-04-23 Hälsa, Krönikor

 • 2015-04-02, 17:26
 • 3

Här snackar vi en löpsedel med hjärta. Kul!

Veckans krönika handlar om sjuka barn, Ronald macDonalds hus och vilka hjältar barnen är som kämpar.

HÄR i GT/Expressen.

Nu är jag framme i Göteborg. Heja Frölunda!!!

IMG_7871.JPG

Ps. Missa inte rabattkod på Blueco.se sen :) Påskrabatt till er!

 

2015-04-02 Krönikor

 • 2015-04-01, 14:08
 • 15

Jag läser att skrikande barn toppar det som man störs mest av på tåget. Håller ni med? Dom flesta av oss har haft småbarn eller kanske har just nu. Är man mitt i bubblan kanske man inte störs lika mycket. Man “ser det inte”. Men om man tex väljer en restaurang som det var stor debatt om för ett tag sedan och då inte vill störas av skrikande barn- då blir det ett sådan hets på en gång.

Jag förstår det inte.

För två veckor sedan var vi på Upperhouse här i Göteborg och bodde där efter vi sett showen flashdance. På morgonen käkade vi frukost och det finns ingen frukost som slår den restaurangen. Utsikten, lugnt, mysigt, bordsservering och inga småbarn överallt.

Jag är verkligen ingen barnhatare, jag älskar mina egna och andras barn. Men det är konstigt att det ska bli känsligt ämne när man tex skriver #ingaskrikandebarn Att dela in i grupper eller kategorisera behöver man inte göra. Men varför måste det bli sådan hets? Jag skulle inte vilja dundra in med en dubbelvagn, några barn till och kanske sätta sig på en lite lugnare, finare restaurang. Är det kul för barnen? Sedan ska dom lära sig att anpassa sig, går man inte ut lär dom sig inte. Men om det inte fungerar i just den åldern kanske man går till ett mer passande ställe?

För innerst inne. Vem gillar att sitta och äta frukost om det springer omkring barn som skriker? Kastar mat och föräldrarna sitter på sina rövar och lyfter inte ens blicken. Jag får panik på sånt för det är inte barnens fel. Det är vi vuxna som borde uppfostra och se till att respektera andra gäster.

Hur många tex har varit på en restaurang när man ordnat barnvakt, vill sitta i lugn och ro och äta en god middag, men bredvid sitter en barnfamilj som stör hela restaurangen med gap och skrik.

Det är inte roligt. Sedan kan vuxna vara lika störiga, men barn behöver vi lära och visa att man respekterar andra och i en frukostmatsal härjar man inte runt. Där sitter man lugnt och äter.

Lämnar man sina egna barn hemma tror jag dom flesta vill ha lugn och ro. Sedan finns det fantastiska barn som uppför sig och kan sitta ner på en lugn frukost. Men det funkar inte riktigt så för alla.

Veckans krönika om just detta hittar ni i GT/Expressen HÄR. 

2015-04-01 Krönikor

 • 2015-03-06, 09:25
 • 0

God morgon vänner!

Vi hade en fantastisk kväll hos Maskrosbarn igår och sitter just nu på hotellet och jobbar, bilder kommer strax. Delar mina krönikor så länge då jag ser att dom sista två inte är inlagda i bloggen. Ni minns kanske när jag skrev om cellprov för några veckor sedan och än så länge inget svar. Posititva med det är att har dom inte ring på en gång så är det förhoppningsvis ingenting. Hoppas. Jag gjorde en krönika om det ämnet med förhoppningen att vi sprider och delar vidare detta. Man ska inte strunta i att ta sina cellprov!

Krönikan hittar ni här. 

 

2015-03-06 Krönikor

 • 2015-02-23, 22:06
 • 16

Vad är det med dålig service på restauranger eller i butiker? Eller också är det ingen service alls. Förra helgen när vi var i Malmö och skulle gå ut och äta hade vi ingen aning om vart vi skulle gå men vi gick till ett ställe som såg trevligt ut. Kön växte och alla stod ute och huttrade vid skylten där man skulle vänta på hovmästaren. Paret som stod framför oss verkade som om dom hade stått en stund och började tröttna. Till slut gick vi därifrån.

Där var det inte ens dålig service, där var det ingen service alls. Jag tycker man åtminstone tittar, ger en blick åt gästerna som väntar att “vi kommer snart”. Säger hej i alla fall. Men nop. Nästa ställe, Jospers restaurang var det helt tvärtemot. Vilket ställe! Bra hela vägen.

Oftast är det bra service men ibland fattar jag inte. Alla kan ha dåliga dagar. Det kan vara stressigt, kaos med folk. Det är inte det jag menar utan det där nonchalanta, släpar benen efter sig och helst vill stänga. Tänk om man tex sällan är ute, har skaffat barnvakt och får dåligt bemötande eller usel mat. Man går inte tillbaka. För det är så svårt att ge det stället en andra chans.

Hade jag varit krögare och haft personal som inte bryr sig om gästerna hade den personalen fått gå direkt.

Bilden ovan har inget att göra med veckans krönika som ni hittar i GT HÄR. 

Även i butiker. Vissa tjurkärringar som knappt vill hälsa, några som det står i pannan- JAG HATAR att jobba här, vill helst inte ha kunder alls. Man känner sig nästan besvärad som kund för att man gick in i butiken.

Sedan finns det helt underbara människor. Ex all personal på Coop Extra i Skövde. Dom är helt fantastiska. Alltid glada, alltid pigga och alerta. Positiv energi i hela butiken. Tjejerna på lilla söta butiken Kaffe Record. Alltid super! Den yngre killen på Hennings i Skövde. Sprudlandes glad. Även några på Willys samt deras ägare i Skövde. Stort leende och jag ser att dom tar väl hand om kunderna. Mycket äldre som handlar och får fin hjälp.
Restaurang Caleo i Gbg. Alltid, varje gång lika trevlig personal. Trevlig service från början till slut. Även Farellis, Bee bar. Personalen på Hedens guld, vi har varit där flera gånger nu. Superproffs. Man kan nämna så många bra ställen som är värda att nämnas och jag ska försöka komma ihåg att tipsa er på flera ställen som vi ofta går tillbaka till.

Heja er som ger det där lilla extra så att man vill komma tillbaka om och om igen.

Dags att fixa ordning här, körde ett Bodypass på Gymmet med Marilyn så nu är vi lagom trötta och mosiga. =)

kram Johanna

 

 

 

 

 

 

2015-02-23 Krönikor, Mitt liv

 • 2015-02-05, 23:19
 • 14

Vad kul att ni gillade hårinlägget! Jag håller på att svara på era frågor så fort jag kan. Har även fått frågor om “grönt hår”, styling och hur man touperar och det kommer här inne snart.

I morse åkte jag ner tidigt till Göteborg då jag hade flera roliga möten inplanerat. Första mötet var med Anette från Stadsmissionen och ska berätta mer i morgon om vad allt handlar om. Så kul!

Sedan mötte jag upp Janne och vi käkade en lunch med en hockeykompis som vi håller på att planera ett projekt med. Käkade en god sallad på Condeco före första träningspasset.

DSC_0335

IMG_4453

Jag och Johan körde axlar och rygg på Nordic Wellness.

IMG_4471

Johan är också den som hjälper mig med utmaningen. Hur går det för er?

Dag 18!

55 Squats 

45 Utfallssteg 

40 Höftlyft 

35 Crunches 

Körde två pass faktiskt på gymmet idag då jag gick med Janne och Amanda ikväll. Nu trappar vi upp och det kommer bli mycket cykling framöver. ;)

IMG_4465.JPG

 

Har även hunnit med att göra fransar hos duktiga Linda på Main. Bild kommer. Effektiva dagar gillar jag.

Sist men inte minst, veckans krönika  Den handlar om #godisstopp och vad jag tycker man kan göra mer. Hur går det för er som kör? Kanske några  bra tips på mellanmål till dom som precis vill bli av med sitt godissug? Skriv gärna ner! För det är skrämmande hur mycket godis vi vräker i oss i Sverige.  Tycker det är en fantastisk kampanj och var med du också! Nu är det många tusen redan som gillar sidan på fb och peppar varann.

Krönikan hittar i GT/Expressen HÄR.

IMG_4428

Jag älskar färsk ananas och kokos. Mums! Enkelt och gott kvällsmål. Åt förstås mat efter sista träningspasset.

Nu ska jag gå igenom en text till en tidning som ska vara klar tills i morgon och sedan ska jag krypa ner bredvid darling. 1 månad har jag haft min ring på fingret idag. Underbart. <3

Kommer sova skönt.

Kram!

 

 

 • 2015-01-15, 12:41
 • 33

I veckans krönika tar jag upp problemen kring PMS. Ett ord och ämne som vi flesta på något sätt varit med om eller drabbats av. Jag hade inga känningar alls när jag var yngre. Några år efter jag fått barn har det bara blivit värre.

20140222-220708-670x465

Träningen är A och O.

20140709-121338-44018500-670x670

IMG_2863.JPG

Vitaminer hjälper också. Magnesium spray tar jag när huvudvärken är som värst. Migrän…. det är bra mot kramp och tar man sprayen på tex tinningar eller där du har ont, tunn hud så hjälper det. Bästa jag har köpt. Äter även B6 som också ska vara bra mot svåra pms.

IMG_2855.JPG

Nu har jag äntligen tagit tag i att införskaffa den här krämen. Man smörjar på tunn hud flera ställen på kroppen. Två ggr om dagen. Många blir tydligen hjälpta.

Jag lider framförallt av svår huvudvärk som börjar kring ägglossning. Då är det som allra värst.  Sover jättedåligt, yr och konstig. Sedan kan jag vissa månader förvandlas till ett fruktansvärt monster som jag inte kan styra över. Vissa månader bättre, vissa katastrof. Jag vet att det är många som lider av detta och det är svårt för både den som är drabbad och för familjen att hantera. För utomstående (oftast dina närmsta, familjen) så tror jag dom flesta tycker att man ska bara se till att skärpa sig. Bita ihop för det är “bara pms”. Men det är ju det som är det jävliga. Det går inte ta bort när monstret attackerar och tar över din kropp. Vissa blir hjälpta av medicin. Jag blir inte det. Har testat. Jag mår bättre av träning och allt ovan jag visat. Har också svarat bra på zonterapi. Nu kan det bara bli bättre. Må dåligt flera veckor i månaden ska man inte stå ut med.

LÄS gärna min krönika i GT/Expressen där jag berättar mer om detta  HÄR. Jag önskar gärna att ni går tillbaka in hit och diskuterar  vidare. Hur gör ni? Är ni också drabbade av detta så skriv gärna!

Kram Johanna

(Förtydligar, uppdaterar. Svårare PMS kallas PMDS. Men rubriken PMS för att dom flesta vet och söker just på pms. Spelar egentligen ingen roll för mig vad det heter. Bara man får hjälp.)

 

 • 2015-01-01, 14:39
 • 5

Gott Nytt År vänner! Årets första dag på 2015! Hoppas att ni mår bra och att ni hade en riktigt fin Nyårsafton.

Vi var hemma hos våra vänner Magnus och Mats och hade en fantastisk kväll. Så god mat, vacker dukning och så mycket skratt. Jag har fortfarande ont i magen av att skrattat så mycket. Kärlek med fina vänner och stort TACK för en underbar middag och kväll. Vid tolvslaget gick vi ner till Kungsbron och skålade in det nya året och tittade på alla fyrverkerier.

IMG_1980.JPG

Där träffade vi även GT´s chefsredaktör och min goda vän Frida Boisen. Så kul att springa på varann där.

IMG_1988.JPG

Magnus smyger fram och vill vara med i bakgrunden, hehe.  Jag kommer göra ett eget stort Nyårsinlägg med bilder från igår lite senare.

Årets första krönika handlar om mitt Nyårslöfte och en hyllning till min vän Annica i hennes kamp mot cancern.

HÄR. 

Vi hörs snart, idag tror jag det blir pizza! ;)

 

 

 

2015-01-01 Krönikor