• 2021-04-14, 10:00
  • 0

Innehåller annonslänkar 

Nu är värmen på väg, hurra så härligt! Och jag är så glad över att ni är så många som gillar våra sommarsandaler! Jag gillar söta detaljer på skor som kan förhöja vilken outfit som helst. De bruna med pärlor, tänk till jeanshorts eller till stranden i sommar. Många ses även utomhus och i trädgården, då vill man inte ha en sko med klack, med dessa är du ändå festligt klädd!

Den bruna med pärlor hittar du HÄR. Den svarta med guldnitar och fransar HÄR.Jag tycker att de är normala i storlek.

Och visst är det kul att det är mycket denim nu, jag gillar den här mörkblå nyansen. Har jeanskjortan (kolla in den! 30% rabatt nu)  men såg att det även fanns en söt klänning med volang runt upptill. Ärmarna är lösa och lätta att lägga upp om man vill.

HÄR hittar ni denna söta klänning i A-formad som en skjorta upptill men vidare nertill.

Ha en ljuvlig skön onsdag!

2021-04-14 Johanna Toftby , , , ,

  • 2021-04-13, 23:00
  • 2

God afton! Har inte hunnit in här förrän sent ikväll men här ska ni få den ljuvliga citronpastan vi åt i helgen. Den knockade mig totalt! En underbar citronpasta med rostad mandel och parmesan. Mandelpeston är den jag hade till “Öppen lasagne. Ljuvliga smaker. Jag älskar vegetarisk pasta, satsa på bra tydliga smaker i en pasta och krångla inte till det för mycket. Då blir  det godast.

Toppingen är rostad mandel med citron och smör, sedan toppade jag med hackad persilja och riven parmesan.

Men är det lördag så är det svårt att välja. Så jag hade lite av varje, haha! Jag älskar duka fram både pasta och vit pizza. Bästa, bästa kombon! Pizzan är också veg och den hittar ni HÄR. Tog inte grönkål för det hade jag inte hemma. Tog mozarella istället. Knaprig pizza med färskost, portobello, pinjenötter och mozarella. (Lägg på mozarellan när det bara är några minuter kvar i ugnen)

Pasta med citron och mandelpesto 4 portioner
ca 500 gram pasta penne eller valfri pasta

Börja med mandelpeston för den kan du ställa åt sidan. Sätt sedan på pastan och under tiden pastan kokar gör du pastasåsen.

Mandelpesto som topping:
ca 1 dl mandel
40 gram smör
1 citron, rivet skal plus saft
1/2 tsk honung
nypa salt
Gör så här:
Rosta mandel i en stekpanna på svag värme. Krossa i en mortel eller hacka med kniv, det ska vara grova smulor och bitar.
Smält smöret. Låt smöret stå en stund i grytan efter det smält. Separera sedan det vita tjocka från botten och ta upp det klara smöret. Häll tillbaka det klara smöret i grytan och låt det koka på svag värme tills det doftar nötigt, lite knäck. Då är det klart.
Ta av från plattan och tvätta citronen och riv ner skalet. Inte det vita. Pressa ner saften också i smöret. Rör ihop smöret med mandelkrosset och vänd ner lite honung och salt. Rör ihop och ställ åt sidan.

Pastasås: 
2 vitlöksklyftor
1 liten citron, saften
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl pastavatten
2 dl riven parmesanost
3 msk olivolja
1 msk smör
Topping: Hackad persilja, mandelpesto och riven parmesanost

Gör så här:
Sätt på pastavattnet. Koka pastan enligt anvisningar, mandelpeston har du redan gjort så nu är det såsen kvar.
hacka två vitlöksklyftor och fräs så det blir mjukt i en panna med olivolja på medelvärme. Vänd ner creme fraiche,  pastavatten och häll ner 2 dl riven parmesanost och rör ihop allt. Låt det puttra  så det kokar ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
När den tjocknat något tar du pannan åt sidan från plattan och pressar ner saften från 1 citron. (Inte koka)
Vänd nu ner den färdigkokade pastan och vänd runt allt ordentligt.

Servering: Häll upp pastan på ett fat, häll över mandelpeston och hackad persilja, avsluta med att riva rejält med parmesan över.

Hoppas ni gillar pastan lika mycket som vi gjorde.

 

2021-04-13 Johanna Toftby, Recept

  • 2021-04-12, 11:30
  • 14

Hoppas måndagen startat bra! Jag har precis gjort en grön nyttig juice för att få en energikick. Den här är med spenat, grönkål, passionsfrukt, citron, lime och ingefära. Min favoritjuice! Syrligt god.

Vill du ha lite tjockare ta en halv avocado så mättar den mer. Men jag föredrar tunna gröna juicer, älskar fluffiga smoothies men just när jag har grönt i tycker jag den blir mycket godare när den är “lättare”.

Jag börjar oftast med en citronshot och en grön juice och äter frukost lite senare. Men den mättar mer än vad man tror. Lägg till två ägg så står man sig bra. Jag har DENNA mixer/blender. Bästa jag haft. Kraftfull och rejäl. Har även sugrör i stål, klarar inte av sugrör i papper så jag köpte DESSA. Dessutom snygga. Man får med en rengöringsborste också.

Grön syrlig juice med passion 1 stort glas.
2 dl kall äppelmust
1 liten näve färsk bladspenat
1 stjälk grönkål ca 20 cm, inte stammen.
1 apelsin
1 citron
2 passionsfrukt (eller några bitar fryst)
1 msk riven ingefära
1-2 tsk kokosfett (om man har hemma)
(ev 1 avocado för tjockare, mer mättnad)

Gör så här:
Häll äppelmust i en mixer. Pressa i citron, skär ner köttet från 1 apelsin. Skölj och tvätta ingefäran och riv 1 msk och vänd ner. Häll i 1 näve färsk bladspenat. Skölj grönkålen och riv av bladen, ta inte med stammen. Ca 20-25 cm stort blad. Eller om du köper hackad, färdig 1 näve.
Gröp ur passionsfrukten eller om du har frysta bitar ca 4-6 st. Har du kokosfett, häll i någon tsk, nyttigt och blir lent.
Mixa allt några minuter på full effekt tills allt blandat sig ordentligt. 

Häll upp och njut av en energirik nyttig juice!

 

2021-04-12 Johanna Toftby

  • 2021-04-11, 16:48
  • 8

Gillar ni chips? Nyheter är ju alltid kul att testa! Nu har OLW kommit ut med summer edition och den med Färskost och pepparrot var vi nyfikna på. Vi äter inte ofta chips men på helgen är det gott ibland, framförallt när man är hungrig, hehe.

Både jag och Janne älskar pepparrot och vi gillade den nya smaken, men det är ganska olika smaker på chipsen i påsen. Vissa smakar mer och vissa mindre. Men goda! Gillar ni wasabinötter kommer ni gilla dessa chips. Vi äter sällan chips med löksmak, äter jag det på kvällen sover jag inte en blund. Dessa är ingen löksmak alls.

Vi ger den nya smaken 3 av 5.

Mina favoriter från OLW är annars Cheddar Royale och Fresh island. Goda!

Här snöar det hysteriskt i Skövde, vi hann som tur är med en långrunda uppe i skogen på Billingen med Lucy innan, herregud vad det snöar nu! Men som det ska vara i april. Snart vänder det.

Jag har gjort massor med nya maträtter i helgen, lovar att ni ska få alla recept. Vi har dessutom isolerat oss för att jag får inte få minsta förkylning just nu. I veckan ska jag in på sjukhus och göra en viktig undersökning som inte får gå fel.

Jag ska göra klart papper till revisorn och sedan ska ni få gott recept på en ny pasta och även jordgubbsdrinken ni såg på stories. Visst blir man sugen på somriga drinkar i det här vädret? Haha!

 

2021-04-11 Johanna Toftby

  • 2021-04-10, 12:00
  • 15

Hej lördag! Hoppas ni mår bra! Här har vi ätit sen frukost, äggröra är alltid lika gott. Lite grönsaker och skinka, jag tar alltid vad jag har i kylen. Solen skiner och idag blåser vi nog inte bort om vi går ut.

Igår var jag hos Alex på Salong Alexandra, Lisa-Maries gamla arbetsplats och Alex är så duktig. Jag har tappat massor med hår efter covid-19 och järnbristen ska vi inte tala om. (ska tipsa om hårtabletter) Så jag gör förstås inga slingor mer, det sliter mycket och sedan älskar jag att vara tillbaka som brunett igen som är min “naturliga färg”. Nu har håret blekts på längderna naturligt så vi lade i färg i botten och nyanserade längderna bara.

Före: Mitt hår ser alltid torrt och frissigt ut, det är för att jag har väldigt lockigt hår. Min kvalité har alltid varit så… är en pudel om jag fönar håret med tratt. Hehe

Några vita rackare som ska färgas över. Klarar inte utväxt mer än max sju veckor, men när jag var ljusare syntes utväxten efter tre veckor. Så vill ni slippa snabb utväxt ska man färga botten så nära sin utväxtfärg som möjligt.

Efter! Jag sa till Alex att honfår gärna plocka upp några slingor (inte bleka alltså, men “låter bli ” att tona över hela håret, blir mer effekter då) Så vi sparade några partier i fram och lite mellan håret. Så har ni ljusa partier men vill tona er mörkare är det ett smart sätt för att få mer liv i håret. Men ändå slippa blekningen.

Jag får så ofta frågan om jag har extrensions. Nej nej nej. Jag vägrar. Dels har jag mycket hår men jag har sett för mycket trasiga hår, sedan är det extremt skönt att slippa alla fästen. Lika skönt som att kunna klia sig i ögonen utan fejkfransar. Love it! Men det är kämpigt att vilja få ut sitt hår (och fransar) om man en gång haft tjockt och fint hår, men nu är det på väg åt rätt håll iaf. Var försiktig när håret är blött, slit inte i det. Använd inte värmeverktyg för mycket så spar du också på kvalitén.

Skön jeansskjorta HÄR!  30% rabatt!

Lite mer skönhetstips nu när vi ska “klä av oss” mer och man känner sig som en grön albyl. Grönblå vit är ju huden just nu.

Jag älskar Ida Wargs bus (brun utan sol) för den luktar verkligen inte brun utan sol, blir som en snygg solbränna. Jag tycker DENNA för ansiktet är riktigt bra. 20% rabatt nu”! Den är mjuk, torkar inte ut som en del andra kan göra i ansiktet. Jag har dark och den ger riktigt snygg färg.

Jag älskar även sprayen Self tanning water mist som man göra en “touch up” med. HÄR. Doftar sommar. Den kan man bara spraya när man vill över make up också. Glöm inte köpa “vanten” man har när man smörjer in kroppen. Ansiktskrämen tar jag med händerna, glöm inte ut på öronen och ner på halsen. Tvätta händerna direkt efter.

För kroppen har jag DENNA.

En färgad mousse så du ser direkt hur det blir när du smörjer in dig. Jag har skrivit ett inlägg om hur jag gör HÄR. 

Inte bara jag som fixat håret, igår blev äntligen Janne klippt. Skomakarens barn. Haha! Tänk att det är så svårt att bara ta tag i det, men puts gör jag varje vecka. Finns det något värre än buskiga bryn, för inte tala om hår i öronen. Så om era män går till frisören så hoppas jag att även öron och bryn är fixade… Gör ont i ett frisörhjärta när man ser ett halvdant jobb. Sedan finns det ju män som INTE vill att man putsar. Då blir det dubbelt så dyrt sa jag alltid. Haha!

Ska upp på berget en sväng med Lucy, tänk när allt blir grönt. Jag längtar ihjäl mig!

2021-04-10 Johanna Toftby

  • 2021-04-09, 16:13
  • 17

Fredag igen! Alltid lika härligt. Lax med hollandaise och sparris kan man bjuda en kung på. Jag rostade potatis, blomkål och slängde på grön sparris det sista i ugnen, sedan en hemmagjord hollandaise! Det blev ljuvligt. Detta åt vi i påsk och jag längtar att få laga det igen.

Letar efter vit sparris men kanske för tidigt, svindyrt just nu så kan lika gärna vänta lite.

Gillar ni lax? Hollandaiseås tycker många är fett, det är ju bara smör men så otroligt god sås, tänk till vit sparris. Men man behöver ju inte ta mycket, lagom är alltid bäst. Men testa detta om ni gillar lax. Det blev riktigt gott.

Jag köpte en hel laxsida, färsk lax är ofta riktigt bra pris också.
Så här gjorde jag:

Ugnsrostade potatis en plåt /4 portioner 
1 litet blomkålshuvud
1/2 knippe grön sparris
ca 700 gram delikatesspotatis eller valfri potatis (Jag delade dem i två delar så därför jag ville ha små)
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ringla lite olivolja. Dela potatisen och sätt in mitten i ugnen ca 15-20 minuter. Dela blomkålen och lägg på. Vänd om allt och ringla lite mer olivolja. Sätt in plåten igen ca 10 minuter.
ta ut plåten igen och lägg på sparrisen över som du delat i mindre bitar.
Sätt in plåten lite högre upp och öka värmen till 220 grader. Ta ut plåten efter 5 minuter när de fått lite färg.
Jag hade allt i ugnen totalt 35 minuter. Vrid lite med pepparkvarnen.

Sätt ugnen på 75 grader och låt plåten stå längst ner tills du är klar med såsen, men förbered allt under tiden potatisen är inne i ugnen.

Att slå en egen hollandaisesås är inte svårt alls. Det viktiga är temperaturen och att smöret du smälter har svalnat av.
Hollandaiesås 4 portioner
150 gram smör
2 äggulor
1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar 
Gör så här:
Smält försiktigt smöret i en kastrull. Häll över det klara smöret i en liten skål så att det grumliga smöret blir kvar i kastrullen. Kasta det grumliga i botten och rengör kastrullen.
Vispa ihop äggulor, citronsaft, dijonsenap i den rena kastrullen på väldigt låg värme tills det tjocknar.
Rör tills blandningen tjocknar. Ta kastrullen åt sidan.
Häll nu det smälta smöret i en klar stråle ner i äggblandningen och vispa hela tiden, vispa jämna rörelser. Smaka av med salt och svartpeppar, ev mer citronsaft.

Det allra sista steker du laxen. Jag skär laxsidan i fina portionsbitar och steker i mycket smör i en stekpanna. Salt och peppra, vänd på alla sidor så det får stekyta. Stek ca 5 minuter på varje sida max.
Lägg på den goda potatisen och blomkålen, lägg upp laxen och antingen häll på lite hollandaise eller ställ en kanna bredvid.
Dekorera gärna med citron och ärtskott.

Njut!

Tusen tack för alla fina kommentarer om sommarskorna, jag blir så glad att ni också gillar dem.
Här har jag betat av massor med mail, haft två möten inför samarbeten nästa vecka och under tiden har jag städat, sväng ihop en jordgubbspannacotta och hunnit med ett antal jobbsamtal. Hur kan tiden bara så går fort jämt.

Ska skynda mig här nu så jag kan ta fredag snart. Kram så länge!

 

2021-04-09 Johanna Toftby, Recept

  • 2021-04-07, 22:02
  • 11

ÅH vad jag är glad! Nu är det nära tills mina första sommarskor är här! Håll utkik här på bloggen där ni kommer få veta det allra först. På filmen här nedan kan ni nog ana vad det är för skor som kommer först.

 

 

 

2021-04-07 Johanna Toftby

  • 2021-04-05, 22:00
  • 5

Hurra! Nu har jag hämtat de nya modellerna av mina skor hos Ellos! Jag var i Borås i veckan och nu ligger de bara och väntar på att bli fotade. Alltså de är så fina så jag smäller av!

Åtta pangsnygga vår och sommarskor som vi ska släppa under våren, jag sitter just nu och klämmer, känner, provar och är bara så glad för att få göra detta roliga designsamarbete med Ellos.

I dag körde vi upp till Stockholm och de var tur att jag inte hade bytt till sommardäck för vi körde nog genom tre årstider innan vi var framme.

Så vackert ljus idag! Och massor med snö.

Vi bor på The Winery hotel men innan vi checkade in hälsade vi på den här godingen. Tänk att Oliwer (Jannes barnbarn) fyller 2 år om två månader.

Visst är de lika?

Äntligen bor vi på The Winery som vi länge tänkt att boka men sedan har det inte blivit av. Vi ska fota i närheten i morgon och då passade det perfekt att bo här. Riktigt coolt och trevligt hotell.

Trevlig takterass, tänk att hänga här uppe när det blir varmt i sommar.

Skön, beige loungdress byxor HÄR! Tröja HÄR. Älskar den.

Nu är vi på hotellrummet efter ätit god pasta på hotellets restaurang, kan verkligen rekommendera både hotellet och maten.

Vi beställde in Frutti di mare och oxfilepasta med karl-johansvamp. Så goda pastarätter!

Nu ska vi krypa ner, blir en lång dag i morgon men så kul det ska bli.

  • 2021-04-04, 12:04
  • 4

Glad fortsättning på påsken! Har ni det bra? Visst är det härligt att solen skiner, en ljuvlig helg! Även om det är ganska kallt får man vara glad för att solen är framme.


Att kunna dricka sitt morgonkaffe utomhus, lycka!

Klicka HÄR för den gröna skjortjackan. Underbar! Bor i den nu. Och mina sneakers. Ni är så otroligt många som skriver att ni börjat använda dem, visst är de sköna? HÄR hittar du dem. Dessa skor kommer inte in igen så det är nu man ska passa på.

Har ni ätit mycket påskgodis? Om ni har godis över- gör en kladdkaka och toppa med påskägg. Blir så gott och tjusigt att bjuda på. Denna bjöd jag på igår med lättvispad grädde till. Hade lite annat också men det kommer i nästa inlägg.

Jag köpte påskägg med nogatfyllning på Åhlens, godaste påskäggen. Förutom Anton bergs mandelägg.

Jag tog de större äggen med nougat och även Anton bergs chokladägg. Tycker det blir fint när det inte är perfekt utan några är krossade eller delade och några är hela.

Kladdkakan har en glasyr över, blir lite festligare kladdis. Man kan ju lägga på vad som helst som man tycker om. När Lisa-Marie fyller år har jag strött snöflingor (strössel) över för hon fyller i december.

Hade även nybakad silviakaka (hur gott?!) och rulltårta med hallon och grädde, med vit marsipan runt om. DEN måste ni baka.

Man tar små bitar, haha. Var proppmätta efter påskmaten innan också, men påsk och jul- då ska det vara stort dessertbord. Älskar det!

Nu ska vi ge oss ut på en runda och sen ska vi åka till Hornborgasjön och se om vi ser några tranor innan de flyger iväg.
Här kommer kladdkakan! Den är med en chokladtryffel över, så den blir mäktig men supergod. Räcker till många!

Kladdkaka med chokladkräm ca 10 bitar
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl 

Chokladtryffel:
1,5 dl Grädde
1,5 dl socker
3 msk sirap
75 g smör
50 gram ljus choklad  (Jag kör marabou)
50 gram mörk choklad  (Brukar ha Odense)
1/2 msk ströbröd
smör till formen 

(Vill ni ha mörkare tryffel byter ni ut 50 gram ljus choklad till mörk.)

Dekoration: Påskchokladägg eller det man tycker om. Fint även att ta en sked och göra som små vågor med skeden på tryffeln, man måste inte ha godis över. 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en gryta och låt det svalna, rör i socker, kakao, vaniljpulver. Rör ner ett ägg i taget och sedan mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm. Grädda kakan i nedre delan av ugnen i 15-18 minuter. minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Tryffel:
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar och låt den smälta i den varma grädden. Tillsätt socker, sirap och låt koka i ca 10 minuter.

Låt tryffeln stelna i kylen i ca 30 minuter, bred den på kladdkakan och om du ska ha påskägg över, dela och lägg på och tryck ner dem lite.
Låt kakan stå kallt i ytterligare 1 timme innan servering.

Tips: Byt ut ströbrödet som du bröar formen med till kokosflingor om du gillar kokos.

 

2021-04-04 Johanna Toftby

  • 2021-04-02, 12:39
  • 7

Glad påsk alla härliga läsare! Jag hoppas ni har en riktigt fin påskhelg. Tack alla som hängde med på vår livesändning igår när vi hade ölprovning, det var riktigt kul att ni var så många som hängde med!

Själva sändningen finns på min instagram om ni vill kika i efterhand (utan kommentarer och likes från sändningen tyvärr, det var sååå mycket kommentarer! Nästa gång tror jag faktisk vi kommer köra från facebook)

Nästa gång kör vi champagneprovning- lutar åt nästa helg så då får ni hänga med igen om ni vill. Så kul att köra live för det blir ju på riktigt, märker att det är viktigt att köra mer film i sociala medier och även företagen efterfrågar mer rörigt material. Kul tycker jag!

Igår åt vi toast skagen till förrätt och det är bland den godaste förrätten jag vet. Klassisk, vacker och underbart god oavsett säsong.

Har tagit fram mitt vår och sommarporslin, älskar dessa tallrikar “Butterfly Parade från Vista Alegre, passade på när Cervera hade detta porslin från Portugal för flera år sedan men nu verkar det svårt att få ta i dem tyvärr. Vet ni får i gärna tipsa. Har även de stora blåmönstrade, så vackra tallrikar.

Finns ju så många sätt att duka på, nu till påsken är det kul med alla vackra färger.

Toast skagen och bubblor eller rosevin, mums så gott!

Jag steker i mycket smör och har mycket räkor i röran.  Kalix löjrom är underbart god så den kör jag alltid. Finns även billigare fryst amerikansk som är god.

Toast skagen 4 portioner

4 skivor formfranska
250 gram stora handskalade räkor
3 msk majonäs
4 msk creme fraiche
1/2 rödlök
1/2 kruka färsk dill
50 gram löjrom
1 citron
färska dillkvistar till dekoration
1 msk smör
salt och peppar

Gör så här: 
Skala räkorna, eller häll av vattnet om du kör räkor i lag. Skär rödlöken riktigt smått. Grovhacka räkorna. Blanda majonäs, creme fraiche, rödlöken, hacka ca 1/2 kruka färsk dill, saft från en halv citron. Vänd ihop allt, rör inte för mycket för creme fraiche kan lätt bli rinnigt. Ställ i kylen så sätter sig smakerna om det får stå en stund.

Skär bort kanterna på brödet, skär så nära kanten som möjligt. Stek brödet i rikligt med smör på båda sidor, lägg på tallrik klicka på räkröran. Lägg på en klick löjrom, en skiva citron och den dillkvist.

Servera direkt och njut av en klassisk toast skagen.

2021-04-02 Johanna Toftby, Recept