• 2019-09-18, 00:05
  • 1

Innehåller annonslänkar 

Ska precis lägga mig för i morgon är det dagen D! Jag har stor releasefest här i Göteborg och just nu är det alla känslor på samma gång. Som kvällen före julafton. Pirrigt, spännande, roligt, nervöst…

Men jag är tokladdad. Har sprungit omkring som en galning i Göteborg idag, hämtat, lämnst, fixat och bockat av. Listornas mästare är jag. Skriver ni listor? Jag måste. Älskar se pappret när jag lägger mig och hur mycket jag bockat av. Måste se det framför mig, inte i telefonen. Så förhoppingsvis kommer jag sova skönt, men av erfarenhet fungerar man ändå när man ska ha stora fester eller fira något oavsett om man sovit eller inte.

Har lämnat älsklingen hos våra uppfödare ett par dagar så är hon och leker med sina kompisar när det är så mycket att fixa med.

Så här ser hon ut när vi är framme, tassen upp och överlycklig att träffa sina bästa kompisar.

Tips! Skönaste tröjan, inte för tjock och fin att stoppa i. Riktigt fin på, ni hittar den HÄR. 

Kommer jobba ett par timmar vid datorn i morgon, så vi hörs snart igen, till morgonkaffet förmodligen :)

 

2019-09-18 Johanna Toftby

  • 2019-09-15, 18:47
  • 8

Jag har precis lyssnat på en riktigt bra bok på Nextory som jag måste tipsa er om! “Vi skulle ha fjällvandrat: och 25 andra misstag jag gjorde när barnen växte upp!”, skriven av och inläst av Gunilla Bergensten.

Jag lyssnade på ett kapitel när jag var ute och gick i helgen och skrattade och grät under hela rundan. En tjej som gick framför mig vände sig om och undrade nog vad jag sysslade med. 

Boken handlar om föräldraskapet på ett humoristiskt – men också allvarligt och kärleksfullt – sätt. Jag fångades direkt, ni måste bara lyssna på den! Att författaren läser själv gör mig extra glad, det känns mycket mer personligt så.

Jag gillar kapitelindelningen med “25 andra misstag jag gjorde när barnen växte upp”. Precis som jag känner igen mig så kommer säkert ni att göra det också, boken ger en härlig eftertanke utan dåligt samvete eftersom den har så mycket värme, kärlek och humor.

Jag får panik när jag tänker på att barnen ska flytta ut. Vi skiljs åt. Allt tar slut. Ska jag inte få tjata mer om kläderna som ligger på golvet, eller be dem hjälpa till att plocka undan middagen, eller sitta uppe och vänta på att de ska komma hem på natten? Inga fler mysiga promenader på berget eller middagar tillsammans när vi pratar om allt vad vi gjort under veckan. Jag gråter bara jag tänker på det, ändå är det så det måste bli. Vi kan ju inte bo ihop hela livet, det klart jag förstår det och det är en ny fas bla bla bla. Men jag tycker ändå det är jobbigt! 

Jag får så mycket kärlek genom att lyssna på Gunilla Bergenstens bok. Att känna igen mig i vad hon själv berättar gör att jag känner mig mindre ensam i mitt grubblande.

Nu kan du också lyssna på boken hos Nextory! 

Jag älskar hur enkelt det är att lyssna eller läsa böcker hos Nextory, tänk att kunna lyssna på vilken bok du vill när som helst. Över 100 000 titlar! Ladda ner boken på ett par sekunder så kan du lyssna offline, byt bok när du vill och allt sparas i appen. 

Nu kan ni lyssna eller läsa gratis i 30 dagar på Nextory med koden toftby! Du hittar erbjudandet HÄR

(Gäller nya medlemmar)

 

2019-09-15 Johanna Toftby

  • 2019-09-15, 12:34
  • 10

Lycka är att hitta saffran i skåpet! Längtar så mycket efter jul nu så kunde inte låta bli. Älskar allt med saffran, gillar ni? Tycker inte man behöver vänta tills julen, saffran kan man ju äta året om. Men härligt att få julkänsla, kladdkakan är med mandelmassa och vit choklad, massa smak av saffran.

Gör denna, ni kommer älskar doften!

Kladdkaka med saffran, mandelmassa, vit choklad och saffran 

125 gram smör
100 gram vit bakchoklad
100 gram mandelmassa
0,5 g saffran
2 dl socker
2 dl mjöl
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 krm salt

Rostad flagad mandel, florsocker

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en springform på ca 25 cm diameter. Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan och rör ner grovhackad vit choklad och saffran. Rör tills den smält.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke, riv ner mandelmassan. Häll ner smörblandningen med de torra ingredienserna, sist äggen, ett i taget och rör. Inte vispa.

Häll smeten i formen och häll på mandeln. Ställ kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara ganska kladdig inuti. (Den efterbakas)

Låt den svalna, pudra florsocker och servera med lättvispad grädde och ev rårörda lingon.

Äts med fördel dagen efter, så blir den lite seg.

Galet gott, luktar ljuvligt!

 

 

2019-09-15 Johanna Toftby

  • 2019-09-13, 13:10
  • 17

Vilken fredag! Solen skiner och det var är en lite bitande kyla mot kinderna när jag var ute och gick i morse före frukost. Så skönt! Gick 7 km och handlade på vägen hem, ska tipsa er om en kaka med saffran om ni är som jag – redan pepp på vintern.

Tvungen tända julljuset, bästa bästa doften.

Köpte med fredagsblommor, ibland hittar jag riktigt fina blommor på Ica eller Coop. Brukar hålla länge, hoppas den här gången också.

Underbara färger, 89 kr för en stor bunt.

Har lagat en kycklingrätt med jordnötssås jag ska tipsa er om, struntade i frukosten och åt lunch vid 11.30 istället. Älskar jordnötssås men vi äter det inte så ofta. Finns även många grytor här inne på bloggen med jordnötssås om ni gillar det. Tjejernas och Jannes favorit.

Lucy sitter i sin favoritstol bredvid mig när jag jobbar, så trött tjej som varit några dagar hos våra uppfödare och lekt, de är världens bästa som hjälper oss när vi behöver hundvakt över natt. Hon leker med sina kompisar där hela dagarna så nu är hon helt slut.

Älsklingen.

Lisa-marie har pluggat hela förmiddagen och satte igång med fredagsstädet, jag ska skriva klart ett samarbete som ska lämnas in sedan ska jag upp och hoppa och hjälpa till. Skönt att röra på sig samtidigt när man städar, eller hur!

Upp med musiken! Helgen är här! Missa inte middagstips och en saffranskaka sen.

Sa jag att jag längtar till jul?

 

 

2019-09-13 Johanna Toftby

  • 2019-09-12, 15:55
  • 16

Förbjud elsparkcyklarna! NU! Kasta bort skiten, bara få bort dem! Hur många dödsolyckor ska det behöva ske innan de förbjuds? Jag skiter i att det är ett miljövänligt sätt för folk som kan ta sig fram. Det blir betydligt fler olyckor i stället och det borde väl också räknas, människors liv? 

Nu har jag sett tillräckligt. Inte nog med att de slängs överallt mitt på gatan och ligger huller om buller, gång på gång inträffar det också fruktansvärda olyckor. Just nu kunde det ha slutat med en dödskrasch när jag och Lucy var ute på vår runda. 

Vi passerade den största korsningen i centrala Göteborg. Mitt framför mig kom det en man i kostym farande i hög fart på en elsparkcykel och måste tvärbromsa för rött i korsningen. Han fick inte stopp på sparkcykeln utan flög framåt, rakt ut i gatan! Samtidigt kom det en bil i hög fart och höll på att köra på honom. Han var inte många centimeter från att ha blivit mosad! 

Jag skrek rakt ut! Det där kunde gått riktigt illa, sa flera runtomkring. Själv förstod han knappt vad som hände. 

Förbjud dessa hemska förbannade elsparkcyklar, jag har sett för mycket nu. Tonåringar som åker flera stycken på samma cykel, som druckit alkohol, som inte har hjälm… 

Hur många dödskrascher ska det behövas innan vi blir av med eländena?

 

 

2019-09-12 Johanna Toftby

  • 2019-09-10, 11:07
  • 5

Innehåller annonslänkar

Går omkring i tofflor och skönaste koftan, var hemma sent igår kväll efter ett dygn signering i Falun. Det var en häftig och obeskrivbar känsla att få signera så galet många böcker som är beställda. Innan ens boken finns ute. Men nu är den på väg till alla som beställt och även snart ute i handeln!

Tack från hjärtat för den fina responsen, så värt att knappt kunna röra handen idag.

Boken beställer du HÄR om du inte har ett signerat ex. (Finns några kvar)

Suttit flera timmar vid datorn, releasen närmar sig och det är väldigt mycket som ska fixas innan men det ska bli fantastiskt roligt! Jag kommer köra tävling på instagram och tävla ut 3 platser håll utkik där.

Har hittat skönaste koftan! Har svårt för tjocka som sticks eller blir för varma, den här var underbar. Snygg hemma, snygg till jeans eller skinnleggings med en tisha under, höga klackar  så är man uppklädd.

Tips tips tips. HÄR

Visst är den färgen fin, beställt nya Uggs i den färgen. Tofflorna från Shepherd hittar ni HÄR. Vi har flera par här hemma, supersköna.

Nu ska jag fortsätta jobba, pappersarbete och möte med Charlotte som arrangerar min release och sen ska vi köra ett träningspass på gymet. Det blir härligt.

2019-09-10 Johanna Toftby

  • 2019-09-09, 21:30
  • 10

Igår lagade jag en riktigt god söndagsmiddag här hemma. Färsk, hel lax i ugn med västerbottenost, tomater och purjolök. Krispiga potatishalvor med timjan. Älskar fisk i alla dess former och den här är riktigt god och går snabbt att förbereda. Jag köpte två fina bitar färsk lax igår, smälter i munnen.

Tips! Den här rätten kan man göra på två sätt.

1. Antingen med sås och västerbottenost med potatis eller ris till. Lite lyxigare, men gott.

2. Utan sås och ost om du vill ha magrare lunchrätt. Kör grönsakerna runt laxen, ringla olivolja, sweet chili över laxen, lite balsamvinäger, salt och citronpeppar över och in i ugnen. Blir jättegott. Enkelt om du har bråttom!

Funkar lika bra med fryst om du har hemma men färsk är helt klart bättre tycker jag.

Färsk lax i ugn med västerbottenost och tomat och purjolök 6 portioner

800 gram färsk lax
1 purjolök
ca 10-12 babytomater
200 dl västerbottenost
3 dl grädde (jag tog hälften 40% och hälften mjölk)
citronpeppar
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en stor form, dela tomaterna och skär purjolöken i bitar. Lägg allt runt om laxen. Peppra med citronpeppar över laxen och salta. Vispa ihop vätskan med osten och svartpeppar, lite salt i en bunke. Häll allt över laxen. (Jag är alltid försiktig med salt även om fisk kräver en del. Hemskt med för mycket salt, bättre salta efter.)
Stek laxen i ugnen ca 20 minuter.

Tillbehör:

Krispiga potatishalvor med olivolja och timjan.
Skär potatisen i flera delar, lägg ut allt på en oljad plåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja, havssalt och timjan över.

Kör potatisen i ugnen på samma grader som laxen, skör du potatisen i tunnare skivor går det lika snabbt som laxen men jag satte in potatisen 10 minuter före laxen. Varmluft ca 175 grader.

Självklart massa sallad till.

Enkelt, galet gott.

 

 

 

 

2019-09-09 Johanna Toftby, Recept

  • 2019-09-09, 13:26
  • 8

Nu har jag en kort liten paus mitt bland alla mina böcker och signeringar här på lagret i Falun! Har skrivkramp men en underbar och häftig känsla, det går inte beskriva. Är så tacksam och glad för att ni är så många som beställt min bok Middag hos mig och vill ha den signerad. I veckan får ni hem den i brevlådan!

Det trillar in beställningar hela tiden och vill ni fortfarande beställa hinner ni, sista chansen idag! Jag har snart skrivit två pallar men orkar mer.

Vill ni beställa ett signerat ex gör ni det HÄR. 

Får så mycket hjälp så det går i en rasande fart!

 

 

2019-09-09 Johanna Toftby

  • 2019-09-08, 20:37
  • 3

Nu är jag på väg! Om ett par timmar är jag framme i Falun på Förlagssystem där de flesta förlagen har sina böcker. Jag ska signera alla böcker som har förbeställts och jag är så taggad! Så många som redan beställt min bok. Otroligt! Och så fantastiskt roligt.

Vill du beställa min bok Middag hos mig och få den signerad finns den HÄR. Sista chansen alltså fram till i morgon! Så länge jag sitter och skriver är det inte för sent.

Flera pennor är med, jag lär slita ut några, och Lisa-Marie följer med mig upp som sällskap. Dessutom har jag två personer från Förlagssystem som hjälper mig med att packa upp böckerna så jag bara kan koncentrera mig på att skriva i alla böcker. Och så att jag inte glömmer bort vad jag heter mitt i allt. 

Tack alla ni som redan beställt min bok! Att få tipsa om recept, dukningar och pynt, till vardags och fest, har varit en dröm så länge för mig. Tack vare er blev den verklighet!

Från igår när jag var hos bästa vännen Hanna för att fira boken är klar. En bok och en flaska Bollinger och hennes favoritchoklad hade jag med, sen åt vi massa plock och skrattade åt alla minnen från när vi fotade boken. Vilken häftig känsla! Hon var med mig många dagar och hjälpte mig med så mycket när vi fotade boken. Världens bästa vän!

 

2019-09-08 Johanna Toftby

  • 2019-09-08, 14:30
  • 3

En dröm för chokladälskare! Hög kladdkaka med både Toffifee och Ferrero Rocher, krossade hasselnötter och chokladkräm i mitten. Herregud vad gott. Räcker med en liten bit, men en vacker chokladskapelse att bjuda på.

Jag gjorde två kladdkakor och en chokladkräm som jag hade mellan, sedan lade jag Toffifee och Ferrero Rocher över kakan när jag hade tagit ut den från ugnen. Sist strödde jag över hackade rostade hasselnötter.

Antingen gör man en enkel kladdkaka med bara toppingen eller dubbel med chokladkräm som denna. Den höga räcker förstås till fler, man tar inte en stor bit.

Tips när du ska lyfta ur kladdkakan från formen, ta två tårtspadar från var sitt håll och lossa hela kakan från botten först.

Eller lossa kakan genom dra en tårtspade eller stekspade under och sen låt kakan “kana av” ner på tårtfatet.

Ska du garnera med chokladkräm- lägg alltid folie runt om så kan det rinna ner utan du behöver torka under tiden. När du lagt på glasyr eller kräm så tar du bort foliesremsorna.

Hög kladdkaka med chokladkräm och Toffifee och Ferrero Rocher ca 10 bitar

Detta är till två kladdkakor. Halvera om du ska göra en enkel och skippa krämen.

4 ägg
4 dl socker (jag tog 3)
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
200 gram smör
2 tsk vaniljsocker
hackade hasselnötter (jag köpte 50 gram färdighackade)
smör och ströbröd till formen

Topping ca 8st Ferrero Rocher, ca 14 st Toffifee

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en skål, rör ihop mjöl, vaniljsocker, kakao i en annan skål och häll ner i äggsmeten. Rör ihop allt. Smöra och bröa med ströbröd en form med löstagbar kant. Häll i smeten i formarna.

Jag bakade kladdkakorna samtidigt i varmluftsugn och sänkte till 165 grader. Låt de vara inne ca 15-20 minuter. Jag tog ut mina vid 17, då är de perfekta. Måste vara kladdiga.

Ta ut kakan och låt stå några minuter så den inte är jättevarm. Lägg sedan på Toffifee och dela Ferrero Rocher mitt itu och lägg över hela kakan. Då smälter de lite men rinner inte ut. Strö hackade hasselnötter över.

Gör chokladkrämen (under tiden kladdkakorna är i ugnen)

1 dl grädde 40%
100 gram mörk fin choklad
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

-Koka upp grädden i en gryta, hacka chokladen. Ta kastrullen åt sidan när grädden kokat upp. Rör ner den hackade chokladen, florsocker och vaniljsocker. Rör ihop allt tills chokladen smält. Låt svalna.

Lossa kakorna försiktigt, lägg på ett fat. Bred kräm på första lagret och den andra kladdkakan med toppingen över den andra.

Servera med glass eller lösvispad grädde. Magiskt gott och en succe på kalaset!

 

 

2019-09-08 Johanna Toftby, Recept