• 2019-07-21, 21:00
  • 2

Har ni haft en skön helg? Jag har varit på tjejmiddag med bästa vänner och idag tog vi en utflykt till Hjo, så mysigt där och bara ett par mil från Skövde, sedan åkte jag och Lucy med Janne ner till Göteborg så här ska vi vara ett par dagar. Vilket väder vi får i veckan.

Men lördag åker vi på semester, vi ska till Kroatien. Två år sedan vi var där nu och nu ska vi ska till ön Brac!

Har beställt massa produkter till håret för saltvatten och sol gör mitt hår så torrt. Måste använda produkter med mycket fukt för min kvalite är torr på grund av att jag har lockigt hår, som blir frissigt och burrigt.

Har ni också torrt sommarhår? Jag har ordnat en exklusiv rabattkod till er på Lyko som ger er 15% rabatt på allt! Skriv koden johanna15 så dras 15% rabatt av på allt. Gäller 21-23 juli. Är alltid så mycket billigare att handla produkter till hud och hår på nätet, med rabatten gör det ännu mer. Startsidan HÄR. 

Jag har alltid Kevin Murphys produkter, älskar deras schampo och balsam, doftar magiskt och deras produkter är fria från sulfat och paraben. Håret blir så mycket bättre med deras grejer.

Välj schampo efter vad du har för kvalite. Torrt hår, välj ett med mycket fukt. Tunna fina, mjuka hårstrån, välj ett för volym. Slitet och behandlat, tex blekt och svagt, välj ett som stärker och bygger upp ditt hår.

Kevin Murphys produkter HÄR. 

Alltid en fuktkräm, kan inte vara utan denna. Haft den i många år, finns ingen som är så bra till torrt hår!

Kolla nakenfisen i bakgrunden, haha.

Redken har också bra produkter, dessa flaskor är lite större, mycket fukt. HÄR. 

Inpackning gör jag en gång i veckan, gillar K-pak som bygger upp också. HÄR. 

Glöm inte värmeskydd! Jag har ghd i spray form.

Avslutar alltid med ett par droppar olja (Kevin murphy, Moroccanoil oil) och spray om jag lockat.

De har även smink och parfym.

De har fina solpuder som är riktigt bra. Jag gillar Nyx, YSL, Bareminerals och Mac.

Hoppas ni hittar något, fråga annars så ska jag försöka hjälpa er. Fram till 23/7 gäller rabattkoden!

 

2019-07-21 Johanna Toftby

  • 2019-07-19, 19:06
  • 11

Har ni en skön fredagskväll? Vilken skaldjurskryssning vi var på igår i Göteborg, oj oj. Ska visa bilder sen. Har varit ute och gått precis, Lucy orkar inte långt i den här värmen så fick ta en kort sväng med henne först. Sol och skönt i dag med!

Gjorde en gryta med kyckling och ädelost precis, den blev riktigt god. Gillar ni ädelost? Jag älskar blåmögelost! Ju starkare desto godare. Tjejerna älskade denna gryta så det var ett bra betyg.

Få ingredienser och mycket smaker i den här enkla grytan. Jag hade både ris och krispiga potatishalvor till så kan man välja, även gott med blomkålsris.

Kycklingfileér jag delat, spenat, lök och blåmögelost. Herregud vad gott! (Hade rödlök för gul lök var slut)

 

Kyckling i ädelostsås och spenat

Skriv ut recept
Tid:
40minuter
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Skär fileérna i två delar. Fräs i olja i en panna så de får fin färg. Ta upp ur pannan och hacka vitlöken och löken i små bitar, fräs i olja så det blir mjukt. Lägg i fileérna igen, häll på alla grädde. Ta 40% grädde om du vill, jag kör matlagningsgrädde på vardagen. Häll i buljongen, soja, kulörsoja, tomatpure, smula ner osten och sist spenaten och salt och peppar. Rör runt, låt koka ca 10 minuter, kolla så kycklingen är genomstekt bara. Ju längre det får koka desto bättre sätter sig smakerna. Blev riktigt gott!

Krispiga potatishalvor

Dela färskpotatis på mitten och lägg på en oljad plåt. Strö timjan, havssalt och ringla olivolja över. Gratinera i ugn ca 30 minuter, ta ut och pensla på mer olja och gärna färsk timjan också. Servera med sallad och ringla olivolja och balsamico över salladen.

4 st

Kycklingfileér

1 st

Gul eller röd lök

2

Vitlöksklyftor

1-2 msk

Tomatpure

1 stor näve

Färsk spenat

125 gram

Blåmögelost

1 msk

Kycklingbuljong

5 dl

Matlagningsgrädde

2-3 msk

Soja

Några droppar

Kulörsoja

1 msk

Olivolja

Salt och peppar

2019-07-19 Johanna Toftby, Recept

  • 2019-07-17, 13:09
  • 14

Hur har ni det? Nu skiner solen och värmen verkar hittat tillbaka igen, härligt! Janne är ute med Henrik och fiskar, jag och Lisa-Marie ska upp på berget på en runda sedan blir det en ny kycklingrätt ni ska få tips på.

Bokade skaldjursbåten i Göteborg i morgon, så kul det ska bli att testa den. Lovar berätta vad vi tyckte efteråt.

Jag har fått en exklusiv rabattkod hos Ellos till er, skriv koden 405413 så får ni 30% rabatt på valfri vara. Se villkor längre ner. Ni kan även använda den ihop med Ellos rabatt, tex den som ger 40% rabatt på Ellos rea HÄR.

Jag bor i klänningar framförallt på sommaren, blir det kyligt ta en kofta eller byxor under. Älskar klänningar!

Här kommer några favoriter just nu.

Denna rosa med svarta blommor fick jag många frågor på, klicka HÄR. 

Vinröda klänningen har jag använt massor. Köpte den inför vår Italienresa när vi var i Portofinon.

Klicka HÄR. Finns flera färger.

Blå lång zebraklänning HÄR. Dessa är så användbara! Knyt band i bak eller fram.

Finns en ny print HÄR, den har jag beställt.

Denna måste jag visa er också. HÄR. 

Dessa sandaler passar till! Jag har dem i beige.

*Villkor (405413): Nybeställning av kläder, skor, skönhet, accessoarer samt hem & inredning på Ellos. Max 1 gång/kund. T.o.m. 2019-07-31. Gäller ej möbler, kök & hushåll, elektronik/elektriska varor/tillbehör och varor märkta med ”VINTAGE” eller “EXCLUSIVE”. Kan inte kombineras med andra erbjudanden eller prissänkta varor. Vissa varumärken är exkluderade från erbjudandet. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel samt slutförsäljning.

2019-07-17 Johanna Toftby

  • 2019-07-15, 19:35
  • 3

I helgen firade vi våg kompis Annika som fyllt 50 år med restaurangbesök och en helkväll i Göteborg. Vilken härlig kväll vi hade med Hanna och Henrik och Annika och Per!

Vi började uppe på vår favoritbar uppe på TaKet som ligger vid Stenpiren uppe på Comfort hotell. Har ni inte varit där måste ni gå dit. Vacker utsikt, skön stämning och bra service. Solen stekte på och vi hade två härliga timmar där uppe innan vi skulle vidare till Blackstone som vi hade bokat bord på.

Annika och Per hade inte en aning om var vi skulle, roligt att överraska och allt blev så lyckat.

Kolla den lilla ölen, helt galet hur stor den är. Man kan köpa den uppe på TaKet, riktigt kul när man är några stycken och någon man ska fira.

Rosa klänningen med svarta blommor HÄR.

Sedan gick vi bort till restaurang Blackstone uppe på Linnegatan, vilken skön kväll vi fick. Ta en promenad upp dit, de har en stor uteservering och alltid lika trevlig personal för inte tala om maten. Vi älskar det!

Favorit! Löjromstacos, himmelsk upplevelse.

Annika och Hanna tog charkbrickan.

Till varmrätt tog vi en 55 dagars hängmörad ryggbiff, alltså den var helt fantastiskt. Alla vid bordet jublade, allt var helt perfekt. Köttet var riktigt fint, tillbehören, såserna. Kan inte bli bättre. Älskar när det blir full pott när man går ute och äter.

Jag har ätit deras klassiska chokladbomb några gånger, men gänget hade inte gjort det, så vi delade några stycken på en. Lika god varje gång.

Janne tog deras veganska, den testade jag när jag var där med barnen sist. Ta den om ni ska dit. Oh så god. Choklad med passionsorbet.

Riktigt trevlig kväll, vi satt ute i flera timmar och gick in till stan lite senare och avslutade med en drink på Clarion Post som ligger nära där vi bor och Hanna och Henrik skulle med tåg så det passade bra.

 

 

2019-07-15 Johanna Toftby ,

  • 2019-07-14, 23:37
  • 9

Nu har vi kommit hem från Stockholm och har fått bebismysa med Oliwer både igår och idag. Tiden går så fort nu, på tisdag fyller han sex veckor, älskade lilla plutten.

Vilka mysiga dagar. Igår gick vi till den lokala pizzerian, klart Oliwer ska med på restaurang och igår var det premiär!

Vi hade med några nallar vi köpt utomlands, jag hittade även en söt overall på nätet HÄR. Köpte stl 62, ser gigantisk ut på bilden men den är så pytteliten- Så otroligt söt.

Duktiga fina Erik. Vilken grym pappa han är.

Här är vi på lokala restaurangen Lilla hantverkaren, /Täby Kyrkby.  Det blev pizza för oss alla och vilka pizzor. Så goda! När maten kom in var det dags för mat även för Oliwer, haha. Som det ska vara. En nyfödd ska ha mat pang på direkten så Janne matade mig med några pizzabitar, haha så matade jag bebis.

Tittut! 

Stolt farfar.

Katterna ville ha mycket uppmärksamhet och hoppade i våra kassar och väskor. Haha.

Idag träffade vi dem igen och var och badade på ett jättemysigt ställe, vet inte vad det heter men det ligger nedanför Danderyds sjukhus, jättefina omgivningar. Friskt och skönt i vattnet, badade förstås.

Sedan tog vi en lunch på restaurangen på Stockholms golfklubb. Vilken god mat! Tips om ni är i närheten. Hamburgaren var jättefin.

Lämnade brödet men åt pommes, allt var top!

Oliwer sov gott i flera timmar.

Just det, hann med en kaffe på ett annat trevlig ställe innan vi åkte och badade. Stocksunds hamnkrog! Finns så många mysiga ställen överallt.

Två underbara dagar med den här godingen, snart ses vi igen!

 Pizza igår, hamburgare idag så nu får det bli annan mat i veckan.

2019-07-14 Johanna Toftby

  • 2019-07-13, 15:34
  • 4

Innehåller annonslänkar

Vilken kväll vi hade i Göteborg igår när vi firade vår kompis Annika som har fyllt 50 år! Vår present var en helkväll med middag i Göteborg med våra bästa vänner Hanna och Henrik. Vi har alla känt varann i många år nu,  så kul att ses och fortfarande lika roligt och trevligt. Världens bästa vänner.

I nästa inlägg kommer bilder från gårdagen, men har fått många frågor om den rosa klänningen jag hade igår så lägger ut tips om den först.

Den kommer användas mycket, söt på. HÄR. Vi gick väldigt mycket igår så passade perfekt med mina sneakers HÄR.

Nu finns de igen, de är grymma. Vit och svart. Normal i storlek.

Kolla ölen, haha den är helt galet stor! Häftigt att ställa fram till alla. Samlades på TaKet innan middag. Vilken fin kväll.

Vi sitter i bilen mot Stockholm för att bebismysa med Oliwer och jag sitter och jobbar, i morgon är det allra sista dagen för minsta lilla ändring i min bok. Den håller på att formgivas och snart ska den gå iväg för korrekturläsningar.

Spännande det sista nu!

Har precis stannat en sväng och fikat i Gränna. Så mysigt. Vilken nostalgi att se polkagrisar tillverkas, inte sett sedan vi var där som barn på skolresa. Vilket hantverk. Självklart köpte jag med den godaste smaken som finns- Salt!

 

2019-07-13 Johanna Toftby

  • 2019-07-12, 10:07
  • 11

Härligt med fredag, kanske många går på semester idag! Vi gjorde en så god middag igår som jag måste tipsa er om. Lisa-Marie grillade lax med tomater, jag gjorde en sallad med mozarella, jordgubbar och pinjenötter. Och krispiga potatishalvor med färsk timjan och olivolja. Herregud vad gott detta blev.

Gjorde en enkel sås med creme friache och pesto, snabbt och supergott till. Funkar även till kyckling!

Jordgubbar med pinjenötter och pesto, salt ihop med sött är så gott. Tror detta var sommarens godaste rätt. .

Vill du köra vegetariskt, ta bort laxen och lägg till mer mozarella, det mättar. Potatis, osten och pinjenötter med massor med sallad.

För lågkolhydrat, ta bort potatis och kör lax med sallad.

Har hängt med mina älsklingar i veckan här hemma, mysiga dagar. Världens bästa tjejer, love you! Så glad de älskar matlagning lika mycket som jag gör och vill att de ska inspireras och tycka laga mat är kul. Man behöver inte krångla till det, låt barnen vara med och lära sig, gör nya recept så de får variation och uppskattar nya rätter och vågar testa. (Kommer en del sånna tips i min bok.)

Ett gäng recept här men mycket enkelt.

Lax med mozarellasallad, pestosås och krispiga potatishalvor 4 portioner

Lisa-Maries lax:

4 laxfiléer
10 körsbärstomater
Olivolja
Citronpeppar
Flingsalt
Svartpeppar
Folie

Gör så här
Lägg laxen i folie på grillen eller på en plåt i ugnen. Salta, peppra och även lite citronpeppar. Lägg körsbärstomater runt om laxen. Ringla olivolja överallt. Vik ihop folie till ett paket och grilla på grillen eller stek i ugnen på 200 grader ca 20 minuter. Laxen blir så fin och saftig. Goda tomater när de blir grillade.

Krispiga potatishalvor med timjan
Färsk potatis ca 20 små
Färsk timjan
1 tsk timjankrydda
Flingsalt
Olivolja

Gör så här: 

Dela potatisen i halvor, lägg på en oljad plåt. Ringla olivolja över alla potatisar, häll lite flingsalt, timjankrydda och även några färska timjankvistar. Doftar ljuvligt.

Grilla potatisen ugnen på 200 grader ca 25 minuter.

Mozarellasallad med jordgubbar 

Krispig sallad, eller romansallad, ta vad du har hemma
Färsk spenat, ruccola
125 gram mozarella
50-100 gram pinjenötter
Jordgubbar, jag la i ca 20 stycken
Balsamico
Olivolja
Färsk basilika

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i pannan på svag värme så kommer smakerna fram ännu mer. Lägg sallad på ett stort fat, dela jordgubbar, mozarella, lägg över allt. Strö pinjenötterna över hela salladen, ringla olivolja och balsamico. Lägg över färsk basilika eller ställ fram färska kryddor på bordet så får gästerna plocka.

Salladen blir fantastiskt god!

Pesto med creme fraiche
2 dl creme fraiche
1 msk pesto (grön)
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
Salt och peppar
Olivolja

Gör så här:
Hacka vitlöken i mindre bitar, rör ihop allt i en liten skål. Låt stå en stund i kylen. Ringla lite olivolja över och lägg på en färsk basilikakvist.

 

  • 2019-07-11, 15:29
  • 4

Att vi älskar Österrike har ni nog redan förstått. Nu är vi hemma efter några fantastiska dagar i Bad Gastein, vilken resa! Vi var nerbjudna av Österrikes turistbyrå och det var ett härligt gäng som vi fick träffa där nere. Bloggat mycket men ni hittar första dagen HÄR. 

Ska ni till Bad Gastein? Då kommer det några tips här. Vi bokade HÄR men STS har massor med resor och roliga aktiviteter. Jättefina vandringsgrupper olika nivåer.

Vi cyklade två heldagar och hyrde cyklar på Intersport. Finns även på hotellen, kolla där. E-bike är smart för det är höga berg och mycket uppför. Vill man komma en bit och cykla hela dagen så rekommenderar jag E-bike. Vi stängde av elen ofta så det blev mycket motion ändå.

En dag cyklade vi till en pärla som heter Alpengastof Prosso som jag bloggat om HÄR. Som en saga. Missa inte det.

Vi älskar cykla och vandra några timmar, sedan tar man lunch på ett mysigt ställe som bara dyker upp innan man fortsätter sin tur.

Finns små hütter överallt så ni kommer inte missa något. Ha ändå gärna med er nötter, bars och vatten i ryggsäcken.

Här tog vi kabinen upp till Stubnerkogel 2230 m.ö.h. Kabinen hittar ni vid tågstationen i Bad Gastein. Kostar ca 45 Euro för två upp och ner.

Glöm inte en tröja eller regnkläder uppe i alperna, vädret kan svänga fort och det kan vara kyligt där uppe. Men solen steker och tar massor, smörja in er för det är lätt att bränna sig uppe på alptoppar, solen är stark. Men så skön!

Utsikten är slående, får aldrig nog och kommer aldrig sluta säga wow.

Den berömda hängbron här uppe på Stubnekogel! Älskar saker som är högt upp och gärna lite scary, haha. Är nog galen, men älskar fart och höjder. Vill börja klättra, vill hoppa fallskärm och vill …. för mycket! Hinner inte med allt.

Där står Janne mitt på bron. Härlig utsikt.

Nästa dag fick vi gå med STS vandringsgrupp på en heldags vandring, en avancerad vandring så här kan inte barn vara med. Jag skulle inte klättra eller vandra med barn mindre än äldre tonåringar här.

Raka branta stup rakt ner, tuff vandring som är brant, tre timmar gick vi upp på toppen från Angertal! Vilken tuff träning, men så roligt. En underbar guide som berättade även mycket om landet, om lokala intressanta saker vi inte hade fått veta annars.

Det är kul att gå i en grupp, man hittar några man gärna pratar med och alla peppar varann. Reser du ensam är det perfekt att tex åka med i STS vandrings eller skidresor om du vill till alperna.

Väl uppe på toppen väntade en god lunch i en Almhütte. Snacka om skön känsla att ta sig upp dit. Klättrade ca 700 höjdmeter så det var riktigt brant på många ställen.

I alperna räknar man höjdmeter och tid, inte sträcka.

En Alphütte är ofta familjeägd och man måste laga och göra allt från grunden, kärna sitt smör, göra egen ost osv. Det var som att komma in till himmelriket, dessutom dyngblöta efter att gått i ösregn sista halvtimman. Men vädret kan svänga, ha alltid med er ombyte när ni är iväg.

Jag blir så genomvarm när vi går fort och uppåt så kan inte gå i regnkläder, men bytte om snabbt i stugan när vi kom in.

Kolla så gott!

Här satt vi en bra stund, njöt av god mat och dryck och en liten schnaps förstås. Ägare vill ofta gärna bjuda på en egengjord Schnaps som hör till om du är i Österrike.

Här är ägarparet som drev almhütten med barnen. STS ledarna och våra två duktiga guider.

Älskar sånna här små ställen, det är det jag menar- ta er gärna ut från alla större byar och se er omkring. Man får vara med om genuint trevliga upplevelser.

Sedan skulle vi neråt, det tog 1,5 timma men inte lika enkelt med brant nerför heller, även om det inte är lika jobbigt konditionsmässigt så känns det i knän och ben dagen efter.

Skön känsla när vi kom ner.

Efteråt samlades vi på en pub och tog en afterwalk därefter en dusch och god middag.

Vi åt ett par gånger på Salzburger Hof, där kan ni även beställa en supergod Schnitzel! Äntligen en på kalv och stekt i smör, inte friterad.

Kan även tipsa er om jättegoda pizzor på restaurang Angelo bredvid hotell Eden rock som vi bodde på.

Oj herregud alltså, kunde knappt gå efter så mätta var vi. Här delade vi på en Caprese och varsin pizza efter, jag tog den med scampi. Tips om ni är där. Ät deras pizzor, magiska. Vintertid måste man boka minst en vecka före på restauranger i Bad Gastein men lättare att få bord sommartid.

Tyvärr fick vi lämna nästan halva pizzan, den goa servitören tyckte vi skulle ta med upp till rummet vilket vi gjorde, men hade nog svimmat om vi ätit den. Så den är mättande.

Ett till ställe jag kan tipsa er om är Regina, supermysigt hotell och även en mysig bar. Vi dricker sällan drinkar ute men här kan jag tipsa er om ni vill ta en drink före eller efter maten. Gjorda med omsorg, goda och snygga.

Sista dagen tog vi cyklarna igen och ville cykla upp till Sportgastein där vi gick första dagen som du kan läsa om HÄR. Detta ligger i en vacker dal, här kan du ta med dig barnen. Inga farliga stup eller klättring alls. Så fint!

Men de är brant upp. Vi åkte buss första dagen som tog ca 20 minuter, nu tog vi cyklarna och det var ca 300 höjdmeter, en fin väg att cykla på och inte på bilvägen. Men branta stup så här kan du inte cykla med barn.

Smart att köra E-bike, hade nog dött annars, haha. Även om man måste spara på batteri så det är ändå en tuff utmaning att cykla upp hit.

Vattenfall, vackra broar, ja ni måste helt enkelt cykla här. Så fint! Skönt att vara uppe på toppen sen. Var försiktiga ner. Bromsen måste funka.

Här på Alpen restaurang valerihaus som ligger i dalen tog vi en öl och lunch igen, ni ska äta på som ligger i dalen och drivs av Otto har jag för mig han heter, en underbar kille som alla älskar.

Jag tog den vegetariska igen som vi åt första dagen här, himmelsk.

Sist men inte minst-Kajserschmarnn som är en klassisk rätt i Österrike. Vi tar alltid en och delar på när vi är i Österrike, både skidåkning eller vandring. Pannkaka i bitar, god sylt till och florsocker.

Så maten och det söta är något extra här, vi äter sällan bakverk för man blir mätt ändå, men alltid en Kajserschmarnn!

STS ordnar mycket resor, riktigt bra om ni vill ha aktiviteter och guidade turer, man kan förstås välja enklare eller avancerade grupper. Reser du med barn kan man anmäla sig till en grupp som barnen också klarar av.

Det finns något för alla.

 

 

  • 2019-07-10, 22:00
  • 0

Måste tipsa er om det här goda fodcacciabrödet med parmesan, tomater, olivolja och basilika. Så gott! Italienskt bröd man smaksätter med färska örter och olivolja men lika gott på mandelmjöl om du inte vill ha vitt mjöl.

Doften är ljuvlig i köket. Ni kommer inte bli besvikna. Gör en chilimajonäs och grilla kyckling eller vad du vill ha på grillen så har du en god sommarmiddag och doften av medelhav. Chilimajonäs är en hit till grillat eller vegetariskt.

Focaccia på mandelmjöl
2 dl mandelmjöl
3 msk sesamfrön
2,5 dl riven ost, jag tog 1 dl riven parmesan och 1 dl vanlig stark
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Nypa salt
2 msk olivolja
8 små körsbärstomater
1/2 tsk timjan krydda
1/2 tsk basilika krydda

Gärna färsk basilika eller färsk timjan du lägger över när brödet är färdiggräddat.

Gör så här: 

Dela tomaterna. Rör i hop de torra ingredienserna för sig. Vispa ägg pösiga i en ny skål och tillsätt ost och de torra ingredienserna, låt stå någon minut. Smörj en form eller en pajform, bred ut degen så att den täcker hela formen.

Gör små hål och tryck ner ner tomaterna i degen, ringla lite olivolja över hela och och strö på basilika och timjan. Sist lite havssalt.

Ställ in i mitten i ugnen på 200 grader ca 15-20 min.

Lägg gärna på färska örter, ställ formen på bordet, doften är magisk.

 

Chilimajonäs 

1  dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 hel hackad färsk chili
Nypa cayenpeppar
1 pressad vitlök
1 tsk honung
Salt, peppar
Hacka chilin i små bitar, rör ihop majonäs och creme fraiche och resten av ingredienserna, ställ kallt gärna ett par timmar så smakerna sätter sig.

Strö lite chilipulver över, servera!

 

 

2019-07-10 Johanna Toftby, Recept

  • 2019-07-09, 10:20
  • 4

Ska ni i väg och vandra/cykla eller bara vill ha praktiska och snygga kläder för utomhus? Jag har tips! Ni är så många som följt våra resa i Österrike men även andra år när vi cyklar och vandrar i alperna och har en del frågor. Så roligt att det kan inspirera till en mer aktiv semester! Röra på sig på dagarna och få uppleva magiska vyer, softa och äta gott på kvällarna. Underbart.

Vi brukar både cykla och vandra, det är kul att göra både och. HÄR är ett inlägg från Österrike förra året.

Har man egna cyklar eller hyr? Vi har alltid med våra egna landsvägscyklar för vi bilar i några veckor men den här gången var vi inbjudna av Österrikes turistbyrå på en weekend i Bad Gastein så nu flög vi och hyrde cyklar.

Vad har man för kläder? Tänk på material som andas och som torkar snabbt. Här nedan kommer länkar och tips på våra kläder.

Byxor man kan ta av som blir shorts är smart, eller ha med längre byxor i ryggsäcken. I alperna kan det vara 30 grader nere i byn, men uppe i bergen kan det vara ganska kallt. Glöm inte en lätt ryggsäck med vind/regnjacka, en tröja och förstås vatten och lite snacks som energi.

Jag älskar dessa shorts och capribyxor. Dessa från Ahkka är grymma. Igår ösregnade det, men de torkade på en gång när vi satt och åt lunch, jag hade extra med mig i ryggsäcken och bytte om.

Capribyxor som andas och är smidigt material HÄR. Kortare shorts HÄR.

Vandringskängor! Bästa investeringen ever. Höga med skaft. Jag köpte mina på Naturkompaniet men finns även en del HÄR.

Tänk på strumpor, köp ull! Jag köpte dessa HÄR Som sitter skönt utan sömmar. Vandrar man 8 timmar är strumpor och skor jätteviktigt.T-shirt HÄR.

Brant klättring och om du går i skog går inte gå med vanliga “gympaskor”. Inte heller en känga utan skaft, det är livsfarligt vid grus, rötter, grenar och stenar. Har du ett brant stup rakt bredvid där du går måste du ha stabila kängor. Eller om man trampar snett på en rot eller en sten, man kan lätt vricka fötterna- det vill man inte.

I vandringsgrupper som den avancerade vandringen vi var med i går tillåter ingen gå med som inte har kängor med skaft.

En skön skjorta som andas, den HÄR är bästa tipset. Smart ha en t-shirt under och denna över, lätt att skölja upp och smidigt material när du rör dig. Kommer du upp på över 2000 meter är det ganska kyligt.

En lätt ryggsäck där du får plats med ett ombyte och lite nötter eller bars, jag har även vattenflaskor på remmarna i fram, den är riktigt bra och perfekt när man cyklar så är det enkelt att dricka utan att ta fram en flaska.

HÄR. Min tunna jacka är förra året men finns HÄR.  

Janne trekking T-shirt HÄR. Så bra dessa är, vi köpte varsin och är perfekt att vandra i.

Blå vind/regnjacka HÄR.

Bästa köpet! Så skön. Jag tog en större storlek för vill kunna ha en tröja i höst. Bra kvalite och tål väta och vind. Rak modell.

 

2019-07-09 Johanna Toftby ,