• 2020-02-18, 21:30
  • 17

Vid 18- tiden kom jag fram till Eskilstuna och nu har jag suttit på hotellet och gått igenom en del inför rättegång med mitt målsägarbiträde Terese. Hon är grym. Och jag är redo. Men också tack vare ert stora stöd, alla fina kommentarer och hälsningar. Tack snälla, det betyder väldigt mycket att ni är med mig i detta.

Samtidigt är jag livrädd för att bryta ihop. Men då får jag väl göra det då. Den här människan har förpestat mitt liv i över 10 år. Senaste två åren har varit för jävligt. Men nu ska hon få stå till svars för allt och jag är trygg med alla bevis åklagaren kommer lägga fram.

Incheckad på hotellet!

Men nu till lite mat. Innan jag hoppade på tåget i eftermiddag från Skövde lagade jag mozarellabiffar till mig och tjejerna hemma. De blev så goda! Jag var sugen på lite medelhavsmat, haha. Men vet att tjejerna också älskar potatis och de äter vi inte ofta så det hade vi till. Mozarellabiffar med färsk basilika, fräsch sallad och en tomatkräm med chiliflakes! Riktigt riktigt gott, så testa detta. Man kan ju servera ris eller klyftpotatis till om man vill.

Äntligen är darling här på hotellet, så skönt han är med på rättegången i morgon.

Pannbiffar med mozarella och basilika 4 port 

600 gram blandfärs eller kalvfärs
1 msk dijonsenap
1 gul lök, riv på rivjärn
1 msk oxfond eller kalvfond
1/2 kruka färsk basilika
1 mozarella ca 125 gram
1/2 dl ströbröd
3/4 dl grädde
1 ägg
salt och peppar

Gör så här: Häll ägg i en skål med grädde och ströbröd och rör runt. Häll i färsen, fonden och riv löken på rivjärn och häll i. Blanda i dijonsenap, finhacka färska basilikan smått och blanda i färsen. Forma sedan till runda bollar.
Skär mozarellan i mindre bitar och stoppa i de runda biffarna. Platta sedan ut de något utan att mozarellan rinner ut.

Stek biffarna i en stekpanna i smör och olivolja några minuter på varje sida.

Tomatkräm
3/4 dl hackade soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
nypa chiliflakes
1/2 pressad
salt och peppar

Gör så här: Hacka soltorkade tomater smått och blanda ihop med creme fraiche, häll i chilipeppar, paprikapulver, lite chiliflakes och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

 

2020-02-18 Johanna Toftby, Recept

  • 2020-02-17, 22:02
  • 80

Om bara några få timmar, onsdagen den 19 februari klockan 9.00, är det rättegång i Eskilstuna tingsrätt. Nu ska personen som hotat, kränkt och förföljt mig och min familj och så många andra, få stå till svars för vad hon har gjort. 

Vi är tre målsägande på onsdag och en fjärde veckan efter. Rättegången pågår hela onsdagen. Det hon gjort mot mig samlas under åtal för olaga förföljelse, olaga hot, övergrepp i rättssak och överträdelse av kontaktförbud. Olaga förföljelse är det tyngsta åtalet, att utsätta samma person för flera brott i följd, och ger fängelse i upp till fyra år för den som döms.

Jag har blandade känslor. Jag har mått så fruktansvärt dåligt och nu när det är rättegång känns det skitjobbigt, trots att jag kämpat så hårt för att nå hit och få slut på eländet. Det känns tufft att behöva sitta mitt emot personen som har gjort mitt liv till ett rent helvete under en lång tid. Hur ska jag klara av att inte bryta ihop? Ändå är det jag som är målsägande. Det är inte jag som begått något brott.

Personen har med avsikt dödshotat, förföljt, trakasserat och velat förstöra mitt liv. Jag har inte sovit en enda natt ensam på många år. Jag gör det inte. Det går inte. Allt som hon har gjort mot mig har satt sig på mitt psyke.

Stackars Annica som var svårt sjuk fick också utstå så mycket hemskheter, bara några månader senare somnade hon in. Jag hoppas Annica är med mig på onsdag och ger mig styrka, att hon får upprättelse i efterhand för vad hon själv utsattes för bara för att hon ville berätta om sin sjukdom och hjälpa andra.

Skänk mig en tanke på onsdag, men det vet jag att ni gör. Jag har målsägandebiträdet Terese Tsarouchas från Skövde med mig, som jag är trygg med, och åklagaren Jessica Wenna kommer lägga fram alla bevis.

 

2020-02-17 Johanna Toftby

  • 2020-02-17, 19:04
  • 4

I lördags var jag och Janne i Stockholm och såg Pernilla Wahlgren har Hybris på Lilla Cirkus! Och vilken show. Vi skrattade konstant i två timmar. Alltså ni som har hunnit se den- visst var den helt hysteriskt bra? Pernilla och hennes gäng briljerar! Regi av Edward af Sillén och vilken regi! Showen handlar om att Pernilla fått total hybris och hon vill göra en fortsättning på sin succéshow Kort glad och tacksam-

Under hela showen är det så sjukt roliga och smarta skämt, Pernillas musik och showen är roligt vulgär och så galet bra. Ni måste bara se Pernilla har Hybris på Cirkus i vår, eller när den drar ut på turné! Mycket har nog redan sålt slut så skynda er att boka, jag kommer se den igen.

Det var förresten lika mycket män i lokalen så var inte rädda att gå med er partner. Janne hälsar att han skrattade så han grät, haha!

Hundarna, alltså ni som inte sett showen, jag ska inte berätta, men det var helt hysteriskt roligt.

Hela gänget är riktiga proffs, spelar så roligt, gapskrattar nu när jag bara skriver om dem.

Jag ska inte lägga upp mer här för att visa er för mycket, ni måste se den helt enkelt.

Innan showen hade vi bokat bord på Cirkus nya restaurang Brasseriet i samma lokal. Har ni ätit där?

Riktigt bra! Ni vet att jag alltid ger er ärliga recensioner när vi är ute och äter och det ska ni även få här. Vi fick toppenservice av vår gulliga servitris Moa (tror hon hette Moa) Äkta och genuint trevlig är det bästa jag vet på en restaurang.
Går aldrig tillbaka till ett ställe om personalen är snorkiga och otrevliga som man tyvärr är med om på en del ställen.

Menyn är helt ny och nya kockar, tips att även gå hit och äta även om ni inte ska se någon show. Vi beställde in tapasrätter, älskar ha massor med olika rätter på bordet och sitta och plocka länge.

Mysigt att sitta där och äta innan och sedan gå till baren och köpa med sig något in på showen.

Vi hade bord 18 och showen började 20, det var gott om tid och ingen stress trots mycket folk. Trevligt att sitta där ute i brasseriet också. Vi beställde in ostron, gillar ni? Så gott och festligt! Sedan tog vi Dumpling med tryffelvelouté, pilgrimsmusslor, carbonara gnocci, burrata, carpaccio på blendaost, hasselnötter och tryffelvinäger och tonfisktaco och pommes och tryffelmajo.

Fatta vad gott va! Allt detta är ju alltså smårätter.  Jag älskade carpaccion och pilgrimsmusslorna som var mina favoriter. Helt underbart gott och fina råvaror. Jannes favorit var Carbonara gnocci och tonfisktacos.

Ska skriva om vad jag tycker om hotellet vi bodde på men kör det i nästa inlägg.

 

 

  • 2020-02-17, 09:29
  • 5

God morgon måndag! Vilken skön känsla att det är ljust ute när man kliver upp, vi går mot ljusare tider. Underbart!

Har ni instagram? Jag får ofta frågor hur man swipar upp, hur hittar man alla länkar, bloggtips osv. Just instagram tycker jag är bra för det är bilder, men också mycket snabba tips.

Jag heter Johannatoftby på instagram och ni hittar mig HÄR. Följ mig gärna! Mitt konto är förstås verifierat, alltså vid mitt namn ser ni en vit bock på en blå bakgrund. Det betyder att kontot tillhör mig till 100%. Det är riktigt bra, för det finns pajaser som snor bilder och leker tex kändisen eller bloggaren, med en blå bock vid namnet ser du att det är korrekt och verifierat.

För att se stories klickar man på profilbilden på den du följer. Då får du se bilder, filmer som man kan lägga ut som ligger kvar i 24 timmar. Det är där man även swipar upp!

Står det “Swipa upp” så swipar du bara upp fingret på skärmen så kommer du till sidan som man länkat till. Smart va! Om man skriver klicka på länken i profilen – gå till profilens sida, under profilbilden hittar du länken. Där kan man lägga sin hemsidaadress, bloggadress eller sin webbshop. Se bilden här:

Självklart har jag en öppen profil du kan gå in och följa, läsa eller smygläsa om du vill men följer du får du se mer på tex stories.

Man kan även enkelt se om man är blockad eller begränsad, antingen har du fler konton eller laddar ner appar. Ganska kul när någon skriver på massa konton men tror man inte ser ;-) Riktigt kul och pinsamt.

 

 

2020-02-17 Johanna Toftby

  • 2020-02-16, 21:00
  • 7

Innehåller annonslänkar 

Nu har vi precis kört in i Göteborg, vilket oväder hela vägen ner, hoppas ni inte blåser bort i stormen. Vi har varit i Stockholm och sett Pernilla Wahlgren har Hybris på Cirkus- alltså det var det roligaste vi sett. Vilken galet rolig show! Ska skriva om allt i nästa inlägg.

Under bilresan satt jag och jobbade en del och skrev ner mina sminktips som många frågat efter. Smink och hår är alltid kul och det kommer ofta nya och roliga produkter som jag gärna testar, även om jag alltid har favoriter i sminkväskan så är det kul att förnya sig.

Igår sminkade jag mig ganska sotigt på ögonen, svart penna innanför och sedan suddar jag med en tunn pensel så det blir mjukt under ögat. Dior beige gloss på läpparna. Gillar mörka ögon när man ska vara fin på middag eller fest.

Jag gillar när håret är med vågigt, inte massa lockar, jag drar med Ghd Gold plattång som har mjuka kanter, jag snurrar inte hela håret på plattången som när man gör lockar utan halva slingan och drar bakåt. Då får man mer vågigt och mjukt form. Den plattången är GRYM. Man får så snyggt hår. Tar även ner frisset och gör det blankt, den här tången är så mycket lättare att locka med än de andra Ghd plattängerna.

Blusen frågar många är, den hittar ni HÄR.  Visst är det glittriga skalet fint? Finns HÄR. Skriv Toftby15 vid kassan så dras 15% rabatt av.

Detta sminkar jag mig med just nu:

Mitt favoritglans alla dagar i veckan är Dior Lip Maximizer. Tro mig, jag har testat alla glans som finns snart. Haha. Denna klibbar inte, lätt att applicera och snygg hylsa. Jag gillar inte för mycket färg alls på läpparna och äntligen hittade jag nyansen jag var ute efter.

Jag vill förstärka läpparnas egna färg lite. Den färgen heter Beige sunrise. HÄR hittar du läppglanset.

Om jag har läppstift är det matt, lite samma färg som läpparna som på mitt glans från Dior. Har ni testat Macs läppstift? Mjuka och sköna på läpparna.

Mac lipstick matte Honeylove HÄR. 

Fondation har jag från By Terry, bara älskar deras produkter. Denna fondation heter Light expert peach beige 5, HÄR. den är inte heltäckande men med lite lyster. Jag gillar inte när en fondation blir för täckt, vill inte känna mig för sminkad. Denna har jag haft i flera år, så bra. Hyn blir så fin.

Den här köpte jag nyligen! Mac soft matte fondation men jag har den som täckstift. En duktig tjej på Mac hjälpte mig och tipsade om att denna är grym att täcka i ansiktet när man är på språng.

Ofta blir man röd vid näsan, kanske snyter sig osv. Har den i väskan och perfekt att dutta om du är röd, någon blemmor du vill täcka mm. Puder gör det bara mer kakigt om du lägger på mer puder. Jag har beige HÄR. 

Ögonskuggor gillar jag Dior eller By Terry,  Jag har DENNA från Dior och sitter hela dagen, bra pigment som inte “trillar ner”.  jag har inga ögonskuggor till vardags med en soft beige för dämpa om jag är röd på ögonlocket. Tycker det är fräscht med snygg bas bara. Till middag eller fest målar jag gärna mycket på locket, jordnära färger, eller sotigt. Mörkbrun, blandar med aubergine är så fint. Svart skugga blir för hård på mig.

Concealer från By Terry! Haft i flera år, den är bäst bäst bäst. Under ögonen är den helt klart bäst på marknaden och fått pris.

HÄR! Jag har nummer 3. (Finns tre nyanser, 1 är väldigt ljus. Akta er för att lätt bli panda om man har för ljust.)

Sist men inte minst, lite solpuder och rouge. Jag har alltid Sensai Bronzing powder deep tan, svep på kinderna så får du den där snygga solkyssta.

Lite sminktips vad jag har i min smikväska, kan skriva om hårprodukter om ni vill också.

 

2020-02-16 Johanna Toftby

  • 2020-02-15, 13:17
  • 14

Hej från bilen mot Stockholm! Hoppas ni har en fin helg.

När jag gjorde den här kycklinggratängen i veckan skickade jag en bild till min grymma kompis Mona, jag vet vad hon gillar för typ av mat och framförallt hennes make som gärna vill att hon lagar mina middagstips, haha. Vi brukar skoja om det.

Så igår fick hon recept på sms lite halvslarvigt men här ska ni också få tips på en jättegod kycklinggratäng i senapssås med en fräsch bulgursallad till. Så goda smaker ihop, salladen är lite syrlig och passar perfekt till gratängen.

Kanske helgmiddag?

Kycklinggratäng med senapssås och bulgursallad 4 portioner
4 kycklingfiléer
1 stor röd paprika
1 liten purjolök
ca 15 champinjoner
3 dl grädde (vardagar späder jag hälften mjölk, hälften grädde)
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 tsk senapspulver
2 tsk dijonsenap
ca 2 dl stark riven ost
salt och peppar
2 msk olivolja

Gör så här: Sätt ugnen på 220 graderStek kycklingen på högre värme i en stekpanna i olivolja, salta och peppra. Den ska bara få färg, stek ett pars minuter. Lägg kycklingen i en form. Skär champinjoner, paprika i mindre bitar, skölj purjolöken noga, jag skär alltid ett snitt rakt genom hela och sköljer noga. Mycket jord där… skär sedan “ringar” och lägg alla grönsaker i formen runt om kycklingen. Jag lägger även lite över. Häll såsen över allt. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter

Senapssås: Vispa ihop grädde, creme fraiche i en skål, häll i sambal oelek, senapspulver, dijonsenap, salt och peppar. Smaka av. Vispa ihop och häll över kycklinggratängen och strö riven ost över innan ugnen.

Bulgursallad/Tabbouleh
Jag kokade ca 3 dl Bulgur, koka enligt anvisningar. Tar bara några minuter. Rör med gaffel så det blir luftigt innan du blandar ihop med salladen.

2-3 tomater
1 liten rödlök
1 dl fint riven färsk persilja  (1 dl färdighackad)
2 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft

Gör så här: 

Skär tomaterna i fina små bitar, skär och hacka löken fint. Hacka persilja fint, ca 1 dl färdigriven persilja. Blanda allt i en skål, häll i citronsaft och olivolja. Ställ även fram Balsmico så man kan ringa över.

Njut! Detta är så gott ihop till senapsgratängen!

 

 

 

 

2020-02-15 Johanna Toftby, Recept

  • 2020-02-14, 13:34
  • 8

Glad alla hjärtans dag! Fredag och alla hjärtans dag, hur mysigt är inte det? Ge alla lite extra kärlek idag. Ska ni göra något kul? Jag är i Göteborg och ska ner på ett fik för ett möte strax, har förberett en middag med Janne här hemma ikväll. Innan jag åkte igår gömde jag två paket till tjejerna som de fick se på instastories i morse vart de skulle leta, hehe. Deras favoritgodis, biobiljetter och swish. Så kul att överraska och ge sånt de gillar.

Själv har jag unnat mig en god smoothie, älskar verkligen syrliga juicer eller smoothie. Denna med exotiska frukter och ingefära är så god. Lite Pina Colada smak också.

Jag köper frysta frukter som jag alltid har i frysen. En sån portionspåse är ca 300 gram.

Exotisk smoothie två stora glas:
4 dl mandelmjölk eller valfri vätska (ta hälften mjölk, hälften kokosmjölk som är gott)
300 gram fryst ananas, mango, papaya. (Finns portionspåsar frysta a 150gram)
1 msk färsk riven ingefära
2 passionsfrukter (skrapa ur köttet)
1 pressad citron
1 tsk kokosolja om du har hemma.

Gör så här: 

Häll i allt i en mixer, ta gärna ut frukterna från frysen och mixa allt direkt, då blir den kall och god.
Pressa citron i en citronpress, skapa ur köttet ur passionsfrukter och häll i. Skölj ingefäran och riv, häll i 1 msk. Häll i vätskan. Späd med mer om du vill ha den tunnare.
Njut!

 

2020-02-14 Johanna Toftby, Recept

  • 2020-02-13, 21:00
  • 5

Nu ska jag tipsa er om fantastiskt goda bars jag äntligen hittat från Moonvalley! Dessa är perfekta att fylla på under eller efter träningen eller ladda energinivåerna under en hektisk dag. De är riktigt goda, dessutom ekologiska, näringsriktiga och veganska. Jag älskar den med äpple och kanel och den med choklad! Det känns att detta är inte några godisbars kan jag lova.

Barsen innehåller havregryn, dadelmassa, ärtprotein, kokosflingor, kakaosmör, läs mer HÄR!

Jag har alltid med en sån i väskan, de smakar inte godis utan mer som goda nyttiga chokladbollar man gör själv. Eller som en äppelpaj, den smaken är underbart god.

Och vet ni! Jag har fått loss en rabattkod till er så ni också får testa dessa bars! Skriv koden Johanna20 vid kassan så får ni 20% rabatt på allt! HÄR. 

De har även en ljuvlig choklad på 85% som känns som 70%. Ju högre kakaohalt desto bättre är det. Jag kan ta en eller två rutor av denna när sötsuget slår till. Det försvinner! Chokladen är magisk, låt den smälta på tungan så känner ni den goda chokladsmaken.

Ni hittar bars och choklad och massa annat kul  HÄR. Rabatten gäller på allt- Ni kommer älskar barsen och det är inte som andra sockerbars man hittar i affären.

Moonvalley är grundat av Emelie Forsberg, Ida Nilsson och Mimmi Kotka, tre svenska tjejer som inte bara har ett gemensamt intresse för hälsa och kost, de är också i världseliten när det kommer till traillöpning. Hur coolt är inte det!

När jag är ute på en långrunda eller vill fylla på med snabb energi efter gymet har jag alltid en bars med mig.

 

2020-02-13 Johanna Toftby

  • 2020-02-13, 16:35
  • 3

Innehåller annonslänkar 

Vilket väder! Jag har varit ute med Lucy flera gånger idag, strålande sol och frisk luft. Hoppas ni har ett fint sportlov ni som är lediga.

Blev en spontanlunch med bästis Hanna idag, vi brukar äta lunch någon gång i månaden ute, så gott och mysigt. Vi har ätit på Orient Palace de två sista gångerna i Skövde och det var jättebra! Fräsch och vällagad mat, rent och snyggt där inne. Äter ju sällan lunch ute men unnade mig även en cola zero. Så gott det är ibland.

Dagens outfit hittar ni HÄR. Finns fler färger HÄR. 

Tips på en superfin klänning förresten, tänk när vi kan gå barbent.

HÄR.

Hur vita, bleka ben? Måste till sol och värme snart, planerar faktiskt både USA och kryssning, kanske vi får till en resa i vår. Vågar man resa längre bort än Europa dock med tanke på det hemska viruset?

Sneakers vit/guld/beige HÄR. Slutsålda! Men länkar till andra jag har, skönaste jag gått i.

Sedan denna ni frågat efter HÄR. Jag har den även som blus, den är snygg med stövlar till.

Nu ska jag beta av massa mail och sedan ska jag ner till gymet, idag blir det styrka överkropp.

Ikväll åker jag till Göteborg och ska på möten i morgon bitti, sedan klart vi ska fira alla hjärtans dag jag och darling. Ska bjuda på en tre-rätters och vara hemma och ta det lugnt och skönt. Lördag morgon åker vi till Stockholm, vi ska se Pernilla Wahlgren Hybris på Lilla Cirkus, är så taggad och glad för det! Vi ska äta på Cirkus innan så det blir nog en mysig kväll.

 

 

2020-02-13 Johanna Toftby

  • 2020-02-12, 22:00
  • 17

Nu är det igång! Big Brother 2020! Tittar ni? Jag tycker det är skitkul! Härliga, galna karaktärer och det bästa- lite högre ålder.
Men kan ni fatta känslan att vara inlåst i ett hus med människor du inte valt att umgås med i 100 dagar. Hur överlever man?

Jag tror inte jag skulle stå ut en vecka. Men det är nog en prövning för psyket, det värsta skulle vara att sova med alla huller om buller och säkert några som snarkar svinhögt.

Jag gillar Kim! Haha, han är störtskön. Det är så kul med alla karaktärer! 

 För oss som tittar är det ren och skär underhållning. Ser inte mycket på serier för jag hinner inte och vill inte bo framför skärmen mer än när jag och Janne reser, jag ser mest på samhällsprogram, nyheterna och alla matprogram. Så det är en kontrast att se på Big Brother- men kul underhållning!

Har grym träningsvärk idag, simmade 1000 meter igår och körde pass på gymet efter, det känns i ryggen idag. Så kvällens pass på gymet blev ben. Hann med 8 km promenad också idag med Lisa-Marie och min kusins fru Ulrika. Trevligt med sällskap och skönt komma ut och få luft. Går ni ute och motionerar eller hur går det?

Kvällens podd på gymmet blev JLC “Mellan Himmel och Jord”. Galna, humortrion från Göteborg. Jag gillar rösterna. Marilyn som tipsade mig, skönt avslappnande att lyssna på och oftast roliga ämnen de tar upp.

I morgon ska jag jobba undan en del men sedan fota flera samarbeten, bokföring är klart så nu har vi allt klart till bokslutet, hurra! Underbar känsla, det ser ut att bli bra resultat också, spännande när allt är klart.

I helgen åker jag och Janne till Stockholm, det blir kul!

Just det! Gjorde krispiga sötpommes ikväll med parmesan, det blev grymt goda om jag får säga själv. Måste skriva i morgon så kanske ni har en god alla hjärtans middag på fredag.

 

 

 

2020-02-12 Johanna Toftby