• 2020-10-09, 13:23
  • 20

Innehåller annonslänkar

Först och främst. Tack snälla för ert engagemang kring min mormors gåvobrev. Jag har fått så bra tips, ni kan inte ana hur mycket det betyder. Och det är verkligen en tragisk historia från början till slut. Det måste till en ny lag kring hur man kan ge bort allt man äger och har, speciellt om man är så pass gammal och inte förstår.

Jag har en grej till jag ska berätta för er kring detta. Kommer inte ge mig och mormor ringde senast för 30 minuter sedan och berättade en intressant sak.

Nu till något helt annat! Igår var det äntligen dags för mig att bjuda på middag i vår lilla “halv åtta hos mig klubb”. För exakt 10 år sedan bestämde vi att vi bästa vänner ska ses minst varann månad och bjuda på tre-rätters. Lite som halv åtta hos mig. I början satte vi även betyg och pengar, haha. Mest för en kul grej. Alla fick höga poäng förstås.

Jag älskar bjuda hem vänner och familj. Jag kan hålla på en hel dag, det är så roligt att planera middagen, jag skriver listor på allt. Sedan bockar jag av, ordning och reda så slipper jag all stress. Det är mycket stress ändå, haha.
Det allra viktigaste är att vi ses!

Tack älskade vänner för alla våra härliga middagar. Och tack för alla fina presenter jag fick. Ska testa Blossas nya glögg i helgen.

Jag har fått massor med dm på stories om min svarta klänning. Jag älskar den! Skön stretch, volanger som man inte känner sig stor i, den faller snyggt. Höstens festklänning och snygg i vinter. Märket är Joelle-bra kvalité, en riktigt fin festklänning.

Klänningen finns HÄR!   Jag har stövletter HÄR

Nu finns det så mycket fint utomhus man kan ta in och duka höstfint med, jag älskar dukningar och ibland köper jag på blomsterhallen och bland tar jag vad jag hittar utomhus. Alla vackra löv som faller på marken, nypon eller rönnbär. De vackra hortensiorna köpte jag på Blomsterhallen i Skövde, de har så bra blommor och bra service.
Visst är det gulligt att duka med små paradisäpplen?

Tips på fina linneservetter HÄR. 

Hela middagen ska ni få recept på. Även vaniljbullarna kommer. Ska sitta hela eftermiddagen och skriva ner allt till er. Jag bjuder gärna på champagne, älskar att bjuda på goda bubblor men istället för champagne finns det ett jättegott bubbel om ni vill ha annat tips, Louis Bouillot , den är jättefin och torr.

Middagen:

Tilltugg: Laxrullar med färskost, rullade i svarta, ljusa sesamfrön och löjromschips. Dryck: Tattinger
Förrätt: Västerbottenostkorgar fyllda med räk och kräftröra, toppat med löjrom från vänern. Dryck: Petit Chablis
Varmrätt: Oxfilepasta med tryffel och kantareller: Dryck: Valpolicella Ripasso 2017
Dessert: Blåbärscheesecake i glas och rullade knäckflarn

Jag tog ett avlångt fat och dekorerade med lite höstpynt. Mycket ljus nu när det blir mörkare och mörkare.

 

 

 

  • 2020-09-20, 13:00
  • 5

Innehåller annonslänkar

God förmiddag söndag! Jag måste bjuda på detta recept som jag bjöd våra vänner på i fredags, smördegspizza med kantareller och timjan, jag toppade med tryffelmajo och till det drack vi iskall champagne.
Hur gott som helst. Har ni kantareller? Gör detta! Bjud på snittar eller varför inte en lyxig, frasig pizza.

Nu är det söndag så ni kanske inte dricker champagne idag, men kanske en pizza ikväll eller goda snittar till nästa helg eller onsdagsmyset.

Vi tog förrätt hemma hos oss, älskar bjuda hem gäster men den här gången åt vi varmrätten ute på restaurang. Vi åt på Den lilla krogen i Skövde och maten var jättebra! Mysigt, bra service och går gärna dit igen. Men menyn är ganska smal tycker jag men desto mer chans att en restaurang levererar när de inte har hur mycket som helst. Men hade gärna önskat lite mer på menyn att välja på.

Tack vänner för en trevlig kväll!

Klänningen är ni många som frågat efter, den hittar ni HÄR. Rak modell, skön på. 20% nu!

Här har jag byxor under, lika snyggt med sneakers eller med klack.

Här kommer tips på smördegspizza, jag gjorde på en rulle smördeg, blev 16 stora snittar/bitar. Gillar ni inte majo tar ni bort det.

Smördegspizza med kantareller och tryffelmajo.
1 rulle färsk smördeg
125 gram mascarpone
250 gram kantareller
2 dl Västerbottenost
ca 1-2 msk klippt färsk timjan
ca 3 msk tryffelmajonäs (Hittade på Ica om man inte gör själv)
nypa chiliflakes
salt och svartpeppar
1 msk smör
Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på bakplåtspapper på en plåt. Bred mascarpon på hela, spara någon cm i kanterna. Jag tog en slickepott, eller en stor sked. Strö 2 dl Västerbottenost på pizzan.
Stek kantarellerna på medelvärme utan olja eller smör så vattnet kokas ur. När de fått lite yta och krymt något så häll i en klick smör och fräs med lite salt och peppar.
Strö över kantarellerna på pizzan och gratinera i mitten av ugnen ca 10-15 minuter så den får färg och osten har smält.
Klipp färsk timjan och strö över, strö lite chiliflakes på allt. Klicka ut lite tryffelmajonäs. Skär i bitar och servera!

Tips! Hackad rödlök eller frasig grönkål är också gott på och pressad vitlök. Man kan förstås byta ut smördeg mot vanlig botten, men detta passar perfekt som snittar och till en god skumpa.

Jag gillar less is more, en god pizza eller frasiga smördegssnittar gör sig bäst med ett par ingredienser. Tycker jag :)

 

 

 

  • 2020-09-11, 15:20
  • 21

Hej från ett soligt Stocholm! Har suttit i flera roliga möten och tar nu en kaffe på Vete-Katten efter det sista mötet här. Älskar utmaningar och nya projekt!

Efter jag stängt datorn igår fick jag för mig att jag ville göra en god tacorulle till tjejerna idag, fredag och allt. Detta fick jag och Janne av Dave och Bettan när vi var hembjudna hos dem på Käringön i somras. Så gott!

Jag älskar smördeg! Frasig smördeg är bara så lyxigt gott som passar både till snittar, frasiga pajer eller varför inte tacofärs och rulla in det i smördeg som detta! Recept längre ner.

Lite kyligare ute idag så detta är min outfit för dagen.

Ny leopardblus med lite lagom puffiga ärmar, gillar även resor i ärmen- dra upp eller ha längre ner. Skön!
Klicka HÄR för blusen.

Vet ni! Äntligen finns det en beige rutig “skjortjacka” oversize men med FICKOR. Har inte hittat en enda som har fickor. Jag vill alltid ha nycklar osv där, skönt stoppa i händerna om det är kyligt osv.

Klicka HÄR!  Denna finns några kvar så letar du efter en snygg skjortjacka med fickor ska du ha denna.  Jag har S, den är rymlig i storleken.

Här kommer tacorulle! Förlåt för usla bilder men jag gjorde denna igår kväll vid 22, mörkt och hemskt ljus. Men jag har förstås smakat på den, jag lovar att ni kommer älska detta.

Helt sjukt så gott!

Detta är bland det godaste i tacoväg jag ätit. Tips- gör två rullar för detta är populärt om ni är mer än 4 portioner. Man kan lägga två rullar på plåten.

Tacorulle  4 portioner med högrevsfärs eller nötfärs/vegetarisk färs
ca 500 gram färs
1 rulle kyld smördeg
1 röd paprika
1 liten burk majs
2 små salladslökar
1 påse tacokrydda
2 ägg
1 hackad vitlök
1 nypa spiskummin
1 nypa paprikapulver
1 nypa cayennpeppar
lite stark riven ost
lite tacosås, salsa

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Fräs färsen i lite olja och tillsätt tacokryddorna och även övriga kryddor. Rör runt, späd med lite vatten. Skär paprika och salladslök i minde bitar, häll i allt, även hackad vitlök i färsen och majsen.
Ta fram en stor skål och häll i köttfärsröran. Häll i ett ägg och en äggvita. SPARA gulan. Den penslar du smördegen med sen. Rör runt allt och låt den svalna. Lägg ut den kylda smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg den avsvalnade köttfärsen i en sträng på smördegen. Häll över lite salsasås, även lite stark ost. (För smaken, men man måste inte ha ost)

Rulla ihop rullen med kanten nedåt. Pensla hela din tacorulle med äggulan. Gratinera nederst i ugnen så den får färg, ca 15 minuter.
Serveringstips: Vitlökssås, guaccamole, grönssaker och sallad, salsasås. Som när du har tacos men detta serveras i en smördegsrulle.