Innehåller annonslänkar
Vem vinner USA-valet?! Nu är det spännande! Jag älskar ju teman som ni säkert vet vid det här laget så här kör vi America all in hela dagen. Jag köpte USA flaggor på Partaj, lite flaggor och har gjort små hamburgare med krispig pommes. I USA är allt extra large men vi har desto mer olika rätter, haha. Glömmer aldrig min första NHL- match jag var på med barnen och Janne. Största drickorna, största hamburgarna och ett lass med pommes. Vi kunde knappt bära allt till våra platser.
Så galet, men så är det ju ett galet land också. Men ett land jag också älskar. Längtar tills allt blir som vanligt igen. Älskaaaar Florida.
Men nu när vi är hemma och varför inte köra olika teman? Nu i presidentvalet är det kul att göra lite amerikansk mat, eller varför inte amerikanska pannkakor i morgon? Så kul och mysigt.
Jag gjorde högrevsburgare, stora pommes av bakpotatis, blueecheesedressing och lite olika dressingar. Mina glasögon köpte jag när vi var i USA, finns ju mycket skräp att köpa, men jättekul.
Paljettröjan hittar ni HÄR. Redan haft den tre gånger och det är inte ens vinter än. Kolla även in klänningen i samma paljetter HÄR. Hur fin som helst. Kul att klä upp sig!
Så kul!
Börja med pommes, sedan dressing och sist hamburgarna.
Krispig klyftpotatis:
Sätt ugnen på ca 220 grader. Vi tog bakpotatis men funkar med vilken som, den fasta tar något längre tid men går inte lika lätt sönder. Skär potatisen som skivor, ca 1 cm tjocka. Sedan skär du stavar. Då blir det som pommes.
Blanda potatisen med 2-3 msk rapsolja i en skål. (då blir de knapriga, frasiga) Lägg ut på en plåt, gärna inte på varann. Häll över havssalt. Kör potatisen mitten i ugnen ca 20-30 minuter. Vänd om då och då. Det blir så goda pommes. Man kan även strö riven parmesan de sista minuterna.
Strö även havssalt efter när du tagit ut dem!
Små hamburgare 8-10 stycken
Små hamburgebröd (jag köpte på Hemköp men finns nog överallt)
ca 600 gram högrevsfärs
salt, peppar, cayennepeppar
skivad cheddarost
Ta ganska mycket peppar så det smakar, men smakerna är även alla tillbehör. Ta ut färsen i tid. Blanda ihop med kryddorna. Gör små hamburgare, stek med olja och smör ca 2 min på varje sida. Platta till hamburgarna flera gånger under tiden, de blir högre under stekningen. Lägg på en skiva cheddarost på varje när du vänt hamburgaren.
Det viktiga är att de är saftiga! Låt de inte steka för länge så de blir torra.
Bluecheesedressing
1,5 dl creme fraiche
125 gram ädelost (jag gillar mycket smak, ta mindre om du önskar)
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk honung
salt, peppar, cayenpeppar
Riv osten på rivjärn och blanda ner i creme fraiche. Krydda, häll ner honung, pressa vitlöken, rör ihop allt. Ställ i kyl en timma.
Stek hamburgebröden lätt i en stekpanna med smör innan servering, lägg på sallad, dressing, tomat, hamburgare med den smälta osten, picklad rödlök.
Servera med ev mer dressing som dip, ketchup så klart. Jag gillar även tryffelmajo!