• 2020-01-15, 08:03
  • 17

Detta är ett samlat inlägg med massor med tips enligt mångas önskemål.

I går landade vi efter en fantastisk vecka nere i Serfaus-Fiss-Ladis och vilken vecka vi haft! Strålande sol med klarblå himmel varje dag, nästan overkligt väder med riktigt bra skidåkning och gott om snö i backarna. Det är fjärde gången vi är här och den här gången bodde vi i Fiss på hotell Das Marent. Många vill ha våra tips i ett och samma inlägg så här kommer allt vi gjort och våra favoriter!

Serfaus-Fiss-Ladis ligger i Österrike och är tre grannbyar som är sammanbundna med ett liftsystem. Orterna ligger nära St Anton och en timma från Innsbruck.

Det är enkelt att ta sig dit. Vi flög från Landvetter till Innsbruck, och tog taxi till Fiss. (En timmas bilfärd) Med mellanlandning i Frankfurt eller München tar det fem timmar från Landvetter till hotellet.

Boka flyget själv, Janne använder alltid Mr Jet. Sedan kollar du hotellen och bokar på Hotels.com eller någon annan tjänst. Om inte hotellet ligger vid pisten så kolla om de har shuttel till och från liften. Det är grymt bra, från vårt hotell längre ner i Fiss tog det bara några minuter till backen.

Das Marent bodde vi på, riktigt bra!

Byarna Serfaus-Fiss-Ladis ligger på mellan 1192 och 1436 meters höjd och i skidsystemet finns det över 100 pister på 214 kilometer med 68 liftar. Pisterna är mest röda, men det finns en hel del svarta och förstås blå backar. Liftarna är moderna, många kabiner och flera av stolsliftarna har värme i sitsarna. Samma liftkort gäller i hela systemet. 

 

Finns bra off pist också men lite hård snö så vi höll oss till pisten. Tur för dig darling, haha.

Denna hemska backe har jag åkt- GALET,  haha! Men jag tar mig ner iaf!

 

Skidsystemet är stort, men vi gillar området runt Kompardell. Jag tycker också det är mysigt att åka vid Lazid, även längst bort vid Maznerkopf. Missa inte Crystalcube som ligger uppe på toppen av Almbahn, 2600 meter, en snygg spegelkub lutad ut mot pisten som man kan hyra för bröllop eller en middag. 

Åker du inte utförsskidor så finns det massor att göra ändå i Alperna, man kan åka längdskidor eller vandra. Det är otroligt vackert med alla höga berg. För oss skidåkare så är den högsta åkhöjden på 2828 meter! Älskar längden på pisterna. 

Efter flera timmars skidåkning är det gott med ett lunchstopp mitt i backen med utsikten från bordet, vi älskar det! Vi brukar unna oss en timma med god mat och något att dricka innan vi kör vidare. Restauranger finns i alla prisklasser, det är charmigt med de små stugorna mitt i en backe. De har äkta tyrolerfeeling med timmerstugor och ompa ompa. Vi äter gärna gulaschsoppa, äkta schnitzel förstås, en god bolognese, pizza eller varför inte en Kaiserschmarrn som är en galet god österrikisk lunch, typ en tjockpannkaka med florsocker och sylt. Ett måste när ni är i Österrike!

Lassida är ett av våra favoritställen, det ligger så fint högt upp på toppen av berget Lazid. Får ni bord mot väggen utomhus så släppt det inte. Som vi älskar att sitta där!

Missa inte heller Monte Mare längst bort i systemet vid Masner. En riktigt snygg och häftig restaurang med enorma glasväggar och helt öppet mot backen. Skiner solen som den gjorde hela veckan vi var där är en lunch på Monte Mare oslagbart. Det är nästan dubbelt så dyrt som hütterna i backen men så värt det.

Ett annat coolt snyggt ställe är Skilounge vid Kompardell Mittelstation. Oj oj, så vackert! Där tog vi en långlunch när solen stekte rejält och utsikten var så fantastik. Jag åt den allra godaste äkta schnitzeln jag någonsin fått där, kalv förstås och stekt i smör, den smälte i munnen. Ta den om du är där. 

Här är vårt hotell Das Marent i Fiss och vi älskade det! Modernt, snyggt och lugnt. Inredningen var verkligen i min smak med snygga rum. Hotellet är barntillåtet men lämpar sig allra bäst för vuxna. För lite äldre barn och tonåringar funkar det också bra.

Maten är något extra och frukosten hade allt, vi åt så god omelett varje morgon, massor med grönsaker och nybakade frallor med pålägg. Servicen är lyxig så känner sig omhändertagen här. Frukosten serverades vid bordet, bara det liksom…. inget kaos alls vid några buffér. Sånna hotell är det bästa jag vet!

Ingen alpresa utan en härlig apres ski efter en dag i backen! I Fiss måste ni besöka Hexenalm precis nedanför backen. Alltid massor med folk, DJ som spelar ute och en härlig stämning. Men vi hittade även ett mysigt mindre ställe som blev min favorit, Cafe bar Marende. Har ni sett så mysigt? 

Skriv upp det! Ett litet, mysigt ställe, en underbar stuga med både bar och lite enklare mat. Inte massor med folk, men otroligt charmigt, bra musik och trevlig personal. Vi var där tre eftermiddagar på väg ill hotellet från skidåkningen. Ta en glüwein eller en aperol spritz och sitt i den mysiga baren och bara njut, eller varför inte på fällarna utomhus?

Ladis har också ett grymt apres ski-ställe som vi varit på många gånger, Geigaloch. Vi har tidigare bott i Ladis och då hade vi bara några minuter dit, men nu tog vi den sista liften ned precis innan den stängde 16.30 och bussen tillbaka. Där har vi dansat ompa ompa många gånger, oj oj så kul vi haft! DJ:en och ägaren Andy är helt underbar, han spelar så grym musik och även tuba och trombon ihop med den österrikiska härliga tyrolermusiken.

Serfaus är den enda orten vi inte bott i, men vi har åkt massor av skidor där. Ett bra apres ski-ställe i Serfaus är Patschi, vi vet det är världens drag där senare på kvällarna även om vi själva var där vid 15.30 och då var det lite folk. 

Självklart åt vi även fondue en kväll, då skippade vi middagen på hotellet och bokade bord på hotell Gerbhard i Fiss. De hade en galet bra Fondue, himmel vad vi åt och så fina råvaror med en massa olika goda såser. Stort plus för fin service hela kvällen.

Och glöm inte njuta av solen, utsikten, alla berg- det är mäktigare än man kan förstå. Jag älskar höga höjder, även om jag inte är lika tuff i en svart backe 70% och isigt. Kolla bilden ovan. Janne är proff på skidor, han åker så galt bra och peppar mig att våga, men herregud vilka backar jag hamnat i, haha. Tips om du är nybörjare, håll dig till blå backar i början och ta aldrig never av dig skidorna som en del gör. Riktigt farligt ta av sig skidorna mitt i en brant backe, du kommer fara ner utan skidorna.

Här åker jag inte kana nedför ett stup men vi sitter uppe på Pezid 2770 meter och kikar på den vackra utsikten innan vi körde ner.

Vill ni veta något mer? Fråga bara i kommentarsfältet så ska jag svara på så mycket jag bara kan!

 

2020-01-15 Resor

  • 2020-01-12, 09:50
  • 9

Innehåller annonslänkar 

Söndag och ny vecka snart framför oss, i veckan kommer jag köra igång en helt ny utmaning, hoppas ni är många som är med på den!

Vi har det fantastiskt i alperna, efter fem dagar med tuff skidåkning hela dagarna börjar kroppen vänja sig, benen är inte alls längre lika stumma som de alltid är första dagarna när man kör utför, tänk vad snabbt det går att vänja musklerna.

Vädret är galet. Vi har nog aldrig haft klarblå himmel med stekande sol hela dagarna, en hel vecka som nu. Underbart, underbart!

Igår åkte vi med ett österrikiskt par vi lärt känna här nere, så kul att få mer tips på grymma pister och roligt umgås med folk som bor här nere. Österrike är ett fantastiskt land.

Thanks Anita and Per-Olaf for a nice aftenoon!

Många frågar efter skidutrustning och vad man ska ha på sig. Tänk på materialet, det ska vara lätt och smidigt att röra sig i. Du kommer inte kunna köra bra skidåkning om det korvar sig eller en tjock jacka som åker upp. Köp skidkläder som är smidiga i backen. Riktiga skidkläder har många välplacerade fickor, liftkortet i armen tex och även smarta fickor utanpå och inuti jackan till saker du måste ha med dig.

Jag har Helly Hansen skidställ men även två olika från Ahkka som är prisvärt, se länk nedan.

Underställ är lika viktigt, det måste vara ett material som andas, håller värmen och absorberar fukt. 100% ull. Ha absolut inget bomull mot kroppen, du kommer frysa. Jag kör enbart underställ, ibland en t-shirt över om det är lite kallare. Är det typ 15 minus kör jag två underställ på överkroppen. Alltid benunderställ, bättre du har en tunn ryggsäck med dig och tar av eller på dig om vädret ändrar sig. Är du dessutom på 2800 meter upp måste man ha bra kläder under. Skidstrumpor också viktigt, 100% ull, det måste vara smidiga och sköna.

Glöm inte halsvärmare, den ska också vara bra material, ingen scarfs i bomull, snöar det blir den inte rolig och kyler ner dig. Köp den jag länkar till, grym! Dra upp över hakan när du kör, blir den våt torkar den direkt. Här ser du den, ha även med en tunn mössa, äter du lunch i backen är det skönt.

Jag har fått en exklusiv kod hos Ellos som ger er 10% rabatt på allt! Hittar ni något som är på originalpris, använd då denna kod så får ni 10% rabatt på hela köpet. 415410 

Skidkläder är ju även bra om du är ute mycket, pulkabacken eller bara vill ha praktiska varma vinterkläder.

Hjälm är ju A och O. Ingen kör utan hjälm längre, vi ska även köpa ryggskydd nu när vi kör så mycket. Vi köpte våra hjälmar på Blizz, de finns på Intersport och flera sportbutiker. Så skön och bra hjälm! Glasögon är också viktigt, vi har flera olika linser med, det är riktigt bra! Svarta kör jag när det är soligt och ljust, så bra sikt! Blir det skugga på eftermiddagen eller mörkare sikt kör jag ljusare lins. Tips! Köp flera linser, det hjälper dig med sikten i olika väderförhållanden. Jag får panik om det är dimma och massa snö högt upp på en topp, fatta känslan att knappt se, haha. Då måste dina glasögon vara bra.

Köpte även ett par nya skidglasögon när vi var i Ischgl i december, oj oj de är så snygga! Guldglas med rosa, dessa har man när det inte är så soligt så de har jag inte kunnat ha denna vecka, haha men ska testa i eftermiddag när det blir lite skugga. Märket är Scott.

Här kommer mina tips på skidkläder och underställ, glöm inte halsvärmaren och strumpor. Tänk på att detta inte enbart är bra i backen, detta är bra vinterkläder.

Skön skidjacka HÄR. Skidbyxor HÄR. Tips på riktigt bra underställ i 100% ull jag har, tröja HÄR. Underställ byxa HÄR.  

Mitt gråa underställ HÄR men vet det tog slut snabbt, finns någon storlek kvar.

Halsvärmaren! Finns HÄR. Denna är bra material med 83% ull och lite siden så den blir skön. Älskar min! Goa strumpor HÄR! 

Hoppas du hittar bra kläder nu är du ska ut i backen ;-) Här kommer några bilder till, vilken dag vi hade igår, men det är lika grymt väder idag, haha detta är otroligt.

Lunch på vårt favoristället Lassida, den ligget på ca 2400 meter i backen, ljuvligt.  Vi tar endast en öl mitt på dagen till lunchen, ingen alkohol när du kör skidor, livsfarligt för det krävs fokus och styrka. Men en timmas lunch i solen med en öl funkar bra. Underbar utsikt och solen stekte igår.

Här åt vi en riktigt god Kaiserschmarrn! Ett mäste i Österrike.

Nu är vi uppe i liften och redo för en ny dag i backen. Kram på er, så roligt ni är så många som följer våra resor och jag hoppas ni får några tips som ni kan ha användning av.

 

2020-01-12 Johanna Toftby, Resor

  • 2020-01-10, 18:45
  • 9

Jag kan inte riktigt med ord beskriva den här veckan vi är med om här i alperna i Österrike.(klicka på länken, gå med i Österrike gruppen på facebook, där får ni massor med tips. Men läs färdigt mitt inlägg först, haha)

Klarblå himmel varje dag, solen steker och det är riktigt sköna pister. Har aldrig varit med om så grymt väder den här årstiden här nere. Helt underbart.

Vi är på skidsemester nere i alperna i de tre orterna Serfaus-Fiss-Ladis och har ni missat de första inläggen från veckan hittar ni de HÄR och HÄR.Janne har bloggat HÄR som ni inte får missa så kan ni läsa från dag ett. Vi bor på hotell Das Marent i Fiss, så fint och modernt hotell.

Här kommer bilder från backen, självklart är det grymma Apres ski också men det kommer i nästa inlägg.

Det är riktigt bra här för man kan åka hela systemet med liftkortet, vi kör som galningar hela dagarna, aldrig samma pist. Vi kör längst bort till högsta toppen Maznerkopf på 2840 m och där är det en utsikt som måste upplevas, men jag filmar och fotar så kanske ni ändå ser hur vackert det är. Alperna i mitt hjärta. Vi älskar verkligen alperna. Skidsemester med sol slår alla resor tror jag, det är som att flyga fram i en vacker saga med alla berg runt omkring sig.

Svarta pisterna idag var ingen lek, haha en hel del is men Janne är galen så jag bara får hänga med, han peppar enormt. Jag har dock lovat hans mamma att hålla i honom, haha. Han kör överallt om han kan.

Uppe på Masnerkopf 2828m har vi en av våra favoritrestauranger, utsikten är oslagbar. I det stora glashuset öppnar de upp glasväggarna och du sitter utomhus, restaurangen heter Monte Madre och här åt vi en god kalvschnitzel igår, oj oj det var så galt bra. Man sitter i backen, snyggt ställe och härlig miljö.

Här tog vi ett stopp på Pezidkopf 2750 m och bara satte oss vid kanten, visst är det mäktigt?

Får ni svindel?

Älskar höjderna, ju högre upp desto häftigare!

Idag tog vi lasagne till lunch, också riktigt gott mitt i backen.

Sista bilden för idag, mina ben kunde knappt ta mig ner för den sista pisten, shit vad vi har kört mycket. En del is idag och på de tuffa svarta backarna på 2700 m är jag inte så kaxig med hårt underlag. Men det går bra, jag har lärt mig så mycket dessa år vi är här nere. Att våga, kasta sig ut och utmana sig själv, det ger mig styrka och mer mod. Älskar´t!

Idag ska vi på en klassisk fondue nere i byn, det blir kul!

Ha en riktigt skön fredagkväll, vi ses på instastories :)

 

 

2020-01-10 Johanna Toftby, Resor

  • 2020-01-09, 22:42
  • 3

Innehåller annonslänk

Byxdressen finns åter i lager, jag har aldrig fått så många frågor på ett plagg tror jag för ett par veckor sedan, den är så galet snygg på och jag ville knappt visa den igen efter för ni var galna i vart den fanns, haha!

Snygg bronsfärg och den sitter snyggt på. Klicka HÄR! 

Missa inte rean, ni kan göra massor med fynd, jag köpte med mig några sköna tröjor, även snygga och praktiska underställ till resan.

HÄR! Snygga tröjor HÄR! 

God natt från Fiss Österrike, vi har kört riktigt mycket skidor idag, benen är mos, haha. Men vädret är bara helt underbart, man får nypa sig i armen.

Upp tidigt och upp i backen i morgon igen!

 

 

2020-01-09 Mode / Skönhet, Resor

  • 2020-01-08, 22:07
  • 5

Innehåller annonslänkar 

Nu sitter vi i sängen och ska kolla film efter en riktigt skön dag i backen. Vi kör så mycket skidor så benen är som stockar, helt slut idag, haha. Solen har stekt och det är så skönt när det inte är vind eller dimma, då åker vi så mycket vi orkar.

Fördelen med en sån här resa är att man kommer igång med träningen ordentligt, väl hemma kommer jag dra igång en utmaning som jag hoppas ni vill med på. Jag och Janne satt och planerade den idag, kommer bli kul! Älskar utmaningar och nya mål.

För er som inte läst eller vill har tips är vi i Fiss i Österrike som ni kan läsa mer om HÄR. 

Satt högt upp på en alptopp 2500 meter och solade en timma mitt på dagen, det var så skönt. Hoppade över apres skin och gick till hotellet och badade i poolen istället och bastade, ljuvligt att koppla av efter en dag i backen och bara fixa sig lite inför middagen på hotellet och ett glas vin vid brasan.

Klänningen frågade många efter på instastories, har använt den så mycket! Passa på nu när det är 30% rabatt! HÄR. 

Ellos har förresten pangrea ni inte ska missa, man kan göra så grymma fynd. HÄR har ni rean.

God natt från Österrike, Följ oss gärna på instagram så missar ni inget! HÄR hittar ni mig, HÄR hittar ni Janne.

2020-01-08 Johanna Toftby, Resor

  • 2020-01-08, 08:00
  • 3

Här kommer bilder från första dagen i Fiss här i Österrike, vi gör säsongens andra samarbete med Österrikes turistbyrå och har verkligen prickat in en fantastisk vecka, vilket väder! Klarblå himmel och sol hela veckan. Serfaus-Fiss-Ladis är tre små orter som ligger precis bredvid varann en timma från Insbrück och lika långt till Ischgl som vi var i december. Vi flyger från Göteborg till Frankfürt och flyg till Insbrück och sedan knappt en timma med bil till Serfaus-Fiss-Ladis.

Hotell Das Marent är första gången vi bor på, riktig snyggt och fräscht hotell.

Vi älskar skidåkningen här! Eftersom det är tre orter som ligger ihop har du riktigt många bra pister, liftkortet gäller hela systemet och det finns mängder med mysiga små stugor/restauranger i alla backar.

Härligt när stort sett alla pister är öppna och ingen vind.

Efter några timmars skidåkning tog vi en lunch uppe på 2600 meter på ett av våra favoritställen i backarna- Lassida. Mysig alprestaurang med en slående utsikt. Idag satt vi mot väggen i solen och åt en riktigt god gulaschsoppa. Kommer bli minst en lunch till här.

Efter härlig dag i backen tog vi en apres ski förstås, det är en häftig känsla att se alla härliga skidåkare dansa och ha kul efter många timmar i backen.

Vid 17 tiden gick vi mot vårt hotell Dmen hittade den här mysiga stugan på vägen. Bara älskar sånna hüttor! Som i en saga så vackert överallt.

Missa inte Cafe bar Marende om ni är i Fiss!

Lyx att få sugrör i glas istället för de äckliga i papper.

Halv sju var vi hemma och tog en skön dusch innan middag på hotellet, man orkar inga sena kvällar alls när man åker skidor hela dagarna så det är skön med tidiga kvällar.

Maten på hotellet är förresten riktigt bra, det är 5 rätters varje kväll (inga stora portioner så man blir lagom mätt) och Janne sa att menyn igår var bland det godaste han ätit på restaurang, kan nog hålla med. Smakerna var magiska. Ska återskapa ett par rätter hemma även om det aldrig blir exakt samma men detta var så gott. Staters med lax, öring, gurka, passionsfrukt och lite majonäs- alltså den var sååååå god.

Nu laddar vi för en ny dag i backen!

 

 

 

Serfaus-fiss-Ladis -grym skidåkning i alperna

Skriv ut recept
Tid:
XX min
Antal portioner:
XX st

Gör så här

2020-01-08 Johanna Toftby, Resor

  • 2020-01-06, 14:15
  • 15

Innehåller annonslänk

Nu är vi på flygplatsen och softar på loungen, flyget är försenat mot Frankfürt där vi mellanlandar så hoppas vi hinner med nästa flyg mot Insbrück. Vi gör ännu en resa ner mot alperna och den här gången ska vi bo på hotell Das Marent i Fiss som är en av de tre pärlorna Serfaus-Fiss-Ladis som ligger i Österrike inte långt från St Anton.

Tröjan hittar ni HÄR! Jag har svårt för tjocka tröjor, men den här är skön och mjuk. (30% rabatt)

Vi älskar detta paradis, det är riktigt bra pister, mycket snö och vackra dalar, ni ska få hänga med varje dag på instagram och stories. Jag tröttnar aldrig på alperna, det är som att kliva in i en sagovärld. Vi tycker så mycket om det så vi pratar om att testa att flytta ner under en period till och med. Ett par timmar till Gardasjön är inte så tråkigt heller.

Så här ser det ut idag och vi ska ha strålande sol hela veckan, köpte solkräm precis, solen reflekterar och tar mycket i ansiktet. Underbart!

Gillar ni utförsåkning eller gillar den här vackra miljön ska ni åka ner hit! Backarna går inte jämföra med Sverige även om det är mysigt här hemma också och perfekt lära sig åka skidor. Alperna är något helt annat, alptopparna, skidåkningen, apres skin, ompa ompa, för inte tala om maten- har ni smakat deras kaiserschmarrn! Oj oj….

Skrivit massor om Österrike, bland annat massor med tips HÄR. 

Hoppas ni haft en riktigt skön ledighet, många som börjar skolan i morgon och tänk alla som tar studenten i  år. Ni har så mycket kul att se fram emot! Livets bästa upplevelse efter alla år man kämpat i skolan. Jag har massor med studenttips i min bok, missa inte det om ni planerar student i år.

2020-01-06 Johanna Toftby, Resor , ,

  • 2020-01-01, 20:51
  • 11

Innehåller annonslänkar 

God fortsättning och välkommen 2020! Tänk att vi har ett helt nytt rykande år framför oss. Underbart! Hur hade ni det på nyårsafton? Ni är så många som hört av er och har lagade nyårsmiddagen ur min bok eller tips här från bloggen. Det är så roligt att ni berättar sånt.

Vi firade nyår i Bryssel med våra vänner Magnus och Mats, vilken rolig kväll det blev med god mat och massa bubbel och paljetter och glitter.

Vi åt en sååå god grillad hummer på restaurang La Moules dÓr! Hummern var amazing och kött med beasås som också var gott, jag hade ätit en hel del moules frites dagarna innan så det hoppade jag över igår, haha.

Jag har recept på gott örtsmör och gratinerade havskräftor i min bok, har ni testat det? Riktigt gott.

Stiliga killar jag firade nyår med!

En helkväll med drinkar i en trevlig bar med så bra musik, jag gillar små barer men musiken gör allt.

Fått hundra frågor om klänningen, en glitterbomb! Som dessutom är skön på, ovanligt med paljettklänning. Älskar färgerna! Ska ni på fest- klicka hem den HÄR så har du partyklänningen klar. Normal i storlek men man kan gå ner om man är osäker.

Flera frågar även hur man får volym när man lockar, jag lockar luggen framåt, då får du svallet när du “vänder tillbaka det”. Ska visa er på stories på film. Är allergisk mot mycket tuppering, man vill inte se ut som en låda på huvudet så less is moore men ska visa några smarta knep.

Janne hade smoking, så stiligt!

Nu taggar vi nytt år, härlig känsla och tack vänner för grymma dagar i Bryssel, så kul vi haft!

En sista våffla fick det bli innan vi åkte till flyget, snart lyfter vi mot Göteborg.

 

2020-01-01 Johanna Toftby, Resor

  • 2019-12-31, 12:26
  • 1

Igår tog vi en utflykt till den vackra medeltidstaden Brügge och vilken fantastiskt vacker liten stad. Vi tog tåget från Bryssel som tog ca en timma drygt, bara ta tåget i sig är en vacker upplevelse i sig, bara luta sig tillbaka och titta ut på landskapet.

Jag älskar se nya platser, att få resa och upptäcka ger så mycket, man ska njuta av livet. Möten med andra människor, se vackra platser man kikat på och det är en häftig känsla att se saker man velat upptäcka länge. Alla olika kulturer, både mat och traditioner, jag gillar även få veta mer om en stad, historia osv.

Alla gamla vackra hus, kanalen som man kan strosa längs med och alla hästar, för inte tala om all choklad. Belgien är känd för sin goda choklad och öl, det är choklad överallt, haha!

Jag har köpt med massor med fin choklad hem, roligt med alla märken, det finns billiga men också svindyrt.

Älskar upptäcka med dig darling! Och vi har så roligt med våra vänner Magnus och Mats! 

Alltså kolla ölen, haha! Gillar man öl är Belgien paradiset. Finns hur många sorter som helt. Jag är nog ingen “riktigt” öldrickare men tar gärna en ljus kall öl på dagen när vi strosar runt, härligt att sätta sig på ett mysigt ställe och bara kika på alla människor.

Vi hade en underbar dag i Brügge och ett måste om ni är i närheten! Vid sjutiden tog vi tåget tillbaka till Brüssel och jag åt musslor för andra dagen i rad. Så gott, tröttnar aldrig.

 

2019-12-31 Resor

  • 2019-12-29, 12:00
  • 6

Nu är vi i Bryssel och har hade en riktigt mysig första dag, jag och Janne landade mitt på dagen och strosade runt och kikade i gamla stan, för mig är det första gången och jag älskar redan vackra Bryssel som är allt annat än EU och politik, för vilka mysiga ställen. Vilken mat! Alla vackra byggnader, igår såg vi ljusspelet på Grand Place och det var verkligen så fint. Vi bor på Warwick hotell så bor verkligen centralt vid bakom Grand Place.

Följer ni mig på instagram kan ni klicka på stories så hänger ni med på resan och kanske hittar något tips om ni ska hit.
Magnus och Mats landade igår kväll och vi möttes upp för en middag och några drinkar på stan, hur mysigt som helst!

Stiliga killar jag får hänga med här!

Inget Bryssel utan Moule frites. Jag fullkomligt älskar musslor. Så galet gott, tröttnar aldrig! Billigt med ett kilo musslor hemma i Sverige om ni vill bjuda på musslor, sök längst upp i bloggen så har jag recept.

Vi åt så vi storknade, pommes och majo är en höjdare. Ska äta musslor minst en gång om dagen här, haha. Jag gillar när de är kokta i vin och lite grädde, massa vitlök.

Efter blev det ett besök på Delerium som är en helt galen pub, ett hål i väggen men innanför tre våningar med tusentals ölsorter och så pass många att puben med i Guiness rekordbok! Jag gillar inga öl med konstiga smaker alls så jag tog en liten ljus, men Janne testade en som han tyckte var god.

Glasen har rosa grisar, bara det liksom, haha!

Och julpyntet… det är så mycket fint här, jag njuter! Så vackert med all belysning överallt.

Nu ska vi möta upp Magnus och Mats för att äta brunch på Maison de Crepes sedan blir det besök på en fin chokladbutik! Solen skiner så det blir en fin dag här i Bryssel.

Vi ses på instastories!

2019-12-29 Johanna Toftby, Resor