• 2018-04-02, 17:52
  • 30

Nu är vi tillbaka i Miami efter en magisk vecka i Karibien. Det har varit en fantastisk resa och följer ni mig på instagram och stories (klicka på profilbilden så kommer ni dit) så ser ni mycket mer bilder och filmer från resan varje dag.

Längst ner har du en rabattkod till kryssningen, missa inte det! Gäller även med andra rabatter. 

Kryssa i Karibien måste upplevas för att förstå. Det är otroligt häftigt. Jag har fått mycket frågor och ska försöka få ihop det i detta inlägg men det kommer även del 2 inom kort med mer tips.

Jag är stolt och glad över mitt samarbete med Royal Caribbean, har varit på pressinformation och har mycket kontakt med en tjej som arbetar med marknad i Sverige, ska berätta mer om hur allt fungerar.

Jag gör ett delsamarbete som alltså gäller min hytt på kryssningen. Jag har betalat fullpris för mina tjejer för jag ville de skulle få följa med på den här fantastiska resan, är så glad att få uppleva detta med dem.

Flyg ingår inte när man bokar en kryssning, vi flög med Lufthansa, de har grymma plan som går över till USA. Man kan hittar billiga biljetter.

Mitt tips är att resa så ni har några dagar på plats innan ni åker ut på kryssningen, det är en lång resa till Florida och du har jetlag ett par dagar. Vi kom fram på onsdag och åkte ut med kryssningen från Fort Lauderdale på lördagen. Det var riktigt bra. Jag hade ganska jobbig jetlag så det var tur vi inte reste direkt.

Sjösjuka frågar många om. Fartygen är enorma, vi reste med Harmony of the seas som är världens största fartyg, men bara för några dagar sedan så är systern Symphony några meter större, hehe.

Nej man blir inte alls lätt sjösjuk. Det går inte jämföra med finlandsfärjan. Jag är ganska känslig men kände inte något alls. Hade med armband med en sån där kula som är som akupressur, de är grymma och funkar om ni skulle känna något.

Vi hade faktiskt nästan storm en dag, men inte ens då blev jag sjösjuk. Inte Lisa-Marie heller som är mer känslig än jag. Jag lovar det är ingen fara alls!

Att fartyget är stort är bara bra. Man kan bli skrämd av kanske att det är över 8800 personer ombord med personal men skeppet är som en hel stad. Inte trångt alls. Man kan inte förstå hur stort det är.

Kan ni förstå, 8800 personer. Galet!

Inte mycket äldre, men kryssningen passar alla. Det är mycket par, massor med familjer och stora gäng från hela världen. Visst är det häftigt!

Det finns massor att göra, det är så häftigt att se basketplanen, minigolfen, alla restauranger, alla barer. 42 barer liksom, det är galet. Det är inte kaos någonstans. Jag är så imponerad över all logistik.

Massor med pooler, även utan barn om man vill. Kommer mer tips om detta i nästa inlägg.

Rent, snyggt och fräscht. De behandlar dig som en kung på fartyget!

Frukost på rummet ingår, man  väljer vad man vill äta och sätter det på dörren dagen före och man väljer tid. Vi älskar det! 4 dagar gjorde vi det, det är magiskt att sitta på sin egna balkong och titta ut på havet, inget land åt något håll.

Visst ser det härligt ut? Det är bra sängar, har inte sovit så bra på länge, sköna lakan och din housekeeping attendent städade våra rum två- tre gånger per dag. Tjejerna hade sitt egna rum med balkong bredvid vårt.

Men vi åt även frukost på tre olika restauranger, det finns massor med stället att välja att äta på. Det ingår.

Här har vi precis vaknat upp i Puerto Rico!

Vi gjorde tre stopp, först St Marteens, sedan Puerto Rico, sedan Haiti. Ska berätta mer om öarna i nästa inlägg.

Kryssa i Karibien är så häftigt för du får se massor, man är framme tidigt på morgonen och går av när man vill. Det är tull och säkerhetskontroller varje gång men väldigt smidigt och det går supersnabbt. Är fortfarande imponerad hur snabbt allt gick.

Man har en heldag i land men det räcker, sedan är det skönt att gå ombord på “sitt hem igen”.

Här är vi på Haiti! Paradis!

Alltid livemusik när man gick i land. Så mysigt!

Underbart!

När vi kom ombord gick vi alltid upp på vår favoritplats. Varje eftermiddag satt vi på akterdäck när vi lade ut, det måste ni göra. Kan inte förstå att det inte var mer folk där, ofta tomma stolar och vi satt själva men man gillar ju olika saker. Vi vill gärna sitta uppe på däck så mycket vi kan, älskar utsikten och det är en  skön atmosfär. Mysiga barer och gott att dricka.

Vi köpte till ett deluxe paket, då ingår allt. Man kan hämta hur mycket vattenflaskor man vill och jag dricker massor med vatten. Öl,  vin, bubbel, drinkar. Då kan hämta vad du vill.

Självklart ett joggingdäck och stort gym. Skönt att gå eller springa på morgonen.

Missa inte isshowen! Det finns massor att göra, vi valde att gå på några, sedan gillar vi att softa och ta det lugnt. Man måste inte springa och se allt men det finns något för alla.

Jag har mer att visa och i nästa inlägg del 2 kommer det tips på restauranger och mer vad man kan göra.

Här är rabattkoden, kanske en drömresa till vinter?

Boka en kryssning med Royal Caribbean och få 10 % rabatt på kryssningens pris om du uppger rabattkoden BLOGG NORDIC. Erbjudandet gäller endast vid bokning hos Royal Caribbean på telefon 0200-880155 Rabatten kan kombineras med flera andra kampanjrabatter. Koden är giltig till och med 30 april 2018.

HÄR hittar ni priser och mer erbjudanden. Fråga gärna om ni undrar över något. Nu ska vi ut på äventyr, har hyrt en mustang vi ska ha en vecka nu så idag blir det en rolig utflykt.

Stor kram från oss i Miami

2018-04-02 Promotion, Resor, Royal Caribbean

  • 2018-03-27, 15:04
  • 24

Innehåller reklam för Royal Caribbean 

Vi är ombord på Harmony of the seas och åker med Royal Caribbean i Karibien. En drömresa! Vi klev ombord i lördags och har kryssat till havs i två hela dagar. Just nu är klockan 9 här hos oss men det står att jag skrivit det 16 pga tiden hos er.

Jag gör ett delsamarbete med Royal Caribbean och kommer skriva mer utförligt om det i nästa inlägg.

Lördagen var väldigt jobbig för jag var så fruktansvärt ledsen. Sorgen har olika faser, chock och kaos, sedan kommer gråten då man minst anar det. Men jag märker att det är lite lättare, nu börjar jag förstå vad som hänt att Annica är borta. Jag har bestämt mig för att njuta av resan och det gör jag. Hur gör man när det bara kommer över en, det är svårt att ta bort känner jag.

Men kände på söndagen att jag vet att Annica hade velat att vi njuter av vår resa och att vi måste leva vidare. Vi måste.

Idag är första stoppet vi gör på resan och har kryssat till havs i två dagar. Det är häftigt att bara vara mitt ute i karibiska havet och inte se något annat än hav.

Men nu har vi precis lagt till i St Marten! Vi ska äta frukost på rummet och vid nio går vi av. Så kul det ska bli!

Jag kommer skriva massor om båten, vad som ingår, vad man kan köpa till osv i nästa inlägg.

Frukost på rummet ingår och det är det bästa på hela resan. Vi har valt det tredje dagen i rad nu och jag njuter av att sitta på balkongen, titta ut mot horisonten och känna lugnet.

Solen är stekhett, vi smörjar oss med över 30 hela tiden, men det känns lyxigt när jag ser det fortfarande är vinter hemma. 

Här kommer några bilder från vår kryssning de första dagarna.

Så underbart att ha med mina tjejer på resan.

Här går vi ombord. Större fartyg än vad man kan föreställa sig.

Fartyget är enormt, 18 däck och det finns något för alla. Så mycket aktiviteter, tjejerna har så kul. Men vi solar mest på dagarna och tar det lugnt. Ligger inte vid barnpoolerna, det finns utrymme för alla. Det är mycket familjer, inte så små barn, ganska mycket par, så många olika nationaliteter.

En vit söt tunika som är genombruten spets, flera som frågade på instastories vart den finns och ska länka lite senare för hittade den inte på webben just nu.

Här strosar vi i “Central Park” som jag tycker är den mysigaste platsen. Lugnt och lummigt, så fint med alla små lampor. Här ligger även flera specialrestauranger. Vi har bokat till 3 extra som vi ska gå på i veckan.

Däck 5 har ett jobbigtrack, älskar det. Här springer vi varje morgon. Har vaknat tidigt men nu börjar vi komma in mer och mer i tiden. Ligger 6 timmar efter er i Sverige nu. Jag har varit bombad varje kväll och kämpat mig fram till 23 men mycket beror nog på allt som hänt också.

Vi brukar vakna vid sju nu och det är skönt att komma igång tidigt.

De har ett enormt stort och fräscht gym. Vi gillar aktiva semestrar och tränar varje dag, mår bra av det speciellt nu. Sedan äter vi typ hela tiden så kroppen måste röra på sig. Typ äter hela dagarna, haha.

Men detta fick jag inte med Janne på, hehe. Igår körde jag högintensivt pass vid poolerna, vilken duktig instruktör. Sån energi! Härligt med bra musik och glada människor.

Genomsvett och röd som en tomat efter det passet.

Vi är oftast på aktern, där är det lugnt och det är skönt att bara stå och titta ut över havet.

Här sitter vi en del och jobbar, jag skriver på boken och Janne betar av mail men även bloggar flitigt. Läs gärna hans fina inlägg HÄR.

Balkong måste ni ha när ni kryssar. Det är jättehärligt.

Dagtid äter vi alltid på de restaurangerna som ingår, jättebra mat. Inte alls kaos, det är så stort här så det finns gott om plats till alla.

Igår blev vi inbjuda upp till Kapten och hans team, det var riktigt häftigt. Vi blev som barn allihop. Så coolt. Ska visa er mer bilder där ifrån i nästa inlägg för nu väntar de på mig.

Klockan är snart 9 är i Karibien och nu ska vi gå av vid St Marten!